وزارت بهداشت درمان و آمورش پزشکی استانداردهای ملی و کالاها و اقدامات آسیب رسان به سلامت در سال جاری را اعلام کرد و بر اساس آن هر گونه تبلیغ در این زمینه از طریق رسانه های گروهی ممنوع است.
به گزارش وب دا، همچنین بر اساس احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، هرگونه توليد و واردات و عرضه كالاها و خدمات آسيب رسان به سلامت و داروهاي با احتمال سوءمصرف، مشمول عوارض خاص تحت عنوان عوارض سلامت مي باشد.
فراورده های گوشتی و غذاهای آماده مصرف ( انواع سوسیس و کالباس، ژامبون، انواع ساندویچ و پیتزای دارای سوسیس و کالباس و ژامبون، پنیر پیتزای پروس، انواع سمبوسه و فلافل آماده شده با روش غوطه وری در روغن(صنعتی و صنفی) از جمله کالاهای آسیب رسان به سلامت محسوب می شود.
فراورده های شیرین و نوشیدنی ها از جمله انواع نوشابه گاز دار با یا بدون قند، نوشابه انرژی زا، نوشیدنی مالت ( ماء الشعیر) طعم دار، انواع نوشیدنی های میوه ای گاز دار و بدون گاز با محتوای آب میوه 25 درصد و کمتر و انواع شربت و نوشیدنی های غیر میوه ای، فرآورده های یخی خوراکی و انواع پودر نوشیدنی فوری نیز در ردیف کالاهای آسیب رسان محسوب می شوند.
انواع روغن ها شامل روغن های نیمه جامد مصرفی صنایع و خانوار، انواع سس پرچرب (مایونز و سس سالاد و سس سفید) یا چربی بیش از 30 درصد، انواع فرآورده های سرخ شده در روغن بر پایه سیب زمینی و غلات، انواع فرآورده های حجیم شده بر پایه ذرت، شیرینی های تر، فرآورده های کاکائویی، تافی و آبنبات، سیگار و محصولات دخانی، ازدیگر کالاهای آسیب رسان محسوب می شود.
کالاهای آرایشی شامل فرآورده های آرایشی تاتو و فرآورده های طراحی پوست، فرآورده های آرایشی رنگی، پوست و مو، انواع فرآورده های برنز کننده پوست، انواع محصولات آنتی سلولیت و لاغر کننده موضعی و داروهایی با احتمال سوء مصرف شامل فراورده های صاف کننده، فر کننده و کراتینه کننده مو نیز از دیگر کالاهای آسیب رسان به شمارمی رود.
بر اساس این گزارش، داروهایی با احتمال سوء مصرف نیز شامل قرص ترامادول، استامینوفین کدئین وتمام ترکیبات کدئین دار از کالاهای آسیب رسان محسوب می شود.