مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: افزایش سطح آگاهی تولید کنندگان و مصرف کنندگان به منظور تولید و مصرف فرآورده های سالم و ایمن از مهمترین برنامه های این مدیریت است.
دکتر علی اصغر اسماعیل زاده؛ ضمن تبریک روز جهانی غذا گفت: 16 اکتبر روز جهانی غذا نامگذاری گردیده و هر ساله فائو پیام و شعاری جهت این روز اعلام میدارد و "آینده ما در گرو اقدامات امروز است. حذف گرسنگی تا سال 2030 امکان پذیراست " شعار روز جهانی غذا در سال 2020 توسط این سازمان نامگذاری گردیده است.
دکتر اسماعیل زاده بیان داشت: غذا از ابتدایی ترین نیازهای انسانی و بلکه تمام موجودات زنده است. پیشرفت های شگفت انسان در عرصه صنعت و کشاورزی، جهت پاسخ به همین غریزه ساده و ابتدایی است. در مواد غذایی که روزانه مصرف می کنیم، هزاران خاصیت دارویی وجود داشته که می تواند در درمان و پیش گیری از بیماری ها مؤثر باشد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه اظهار داشت: بهداشت مواد غذایی، مسئله بسیار قابل توجهی در علم تغذیه به شمار می آید. در کنار نوع استفاده و چگونگی بهره گیری از مواد غذایی، رعایت بهداشت در مصرف و نگهداری غذا نیز اهمیت خاصی دارد. از مهم ترین اقدامات بهداشتی هر جامعه دست یابی به موفقیت هایی در زمینه بهداشت تغذیه است. تأمین مواد غذایی سالم و متناسب، برنامه ریزی برای بهبود وضع تغذیه، آموزش های لازم در زمینه مسائل غذایی و پیش گیری از سوء تغذیه، اموری هستند که نقش تعیین کننده ای در بهداشت فردی و اجتماعی و سلامت افراد جامعه دارند.
وی خاطر نشان کرد: همه ساله توسط کشورهای مختلف در این روز مراسمات و کنفراسی های ویژه ای برگزار و در باب امنیت و ایمنی مواد غذایی مقالات متعددی منتشر می گردد. یکی از نکات قابل توجه در این باب عدم تعادل و برخورداری اقشار مختلف جوامع در دسترسی به مواد غذایی کافی و سالم است بنحوی که عده ای از مصرف زیادی و بیش از حد مواد غذایی رنج می برند و متعاقب آن دچار بیماریهای متعدد شده در حالیکه میلیون ها انسان در کشورهای مختلف به حداقل غذای لازم دسترسی نداشته و با فقر غذایی دست و پنجه نرم می کنند.
دکتر اسماعیل زاده یادآور شد: از آنجا که تأمین سلامت آحاد جامعه اصلی ترین رسالت وزارت بهداشت و درمان وآموزش پزشکی است، مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با بهره گیری از توانمندی مدیران و کارشناسان متعهد، کارآمد و استفاده از ابزارهای قانونی و فناوری های نوین، احترام به ارزش ها و باورهای دینی و اعتقادی جامعه به منظور جلب رضایت ارباب رجوع در راستای تحقق هدف مذکور انجام وظیفه می نماید.
وی ادامه داد: گستردگی واحدهای تولیدی تحت پوشش این مدیریت، تنوع اقلام تولیدی از یکسو و الزام آشنایی با تکنولوژی های نوین و مخاطرات تولید و عرضه محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سبب شده تا این مدیریت نهایت تلاش خود را جهت آگاهی عموم تولید کنندگان و مصرف کنندگان به منظور تولید و مصرف اقلام سالم معمول دارد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه ضمن تقدیر و تشکر از کلیه فعالان عرصه تولید و بسته بندی مواد غذایی و بهداشتی استان افزود: استان خراسان رضوی، قطب تولید مواد غذایی و بهداشتی در کشور می باشد بگونه ای که در حال حاضر تعداد 1196 کارخانه و کارگاه تولید و فرآوری و بسته بندی مواد خوراکی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی از معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای مجوز بوده و در این استان فعالیت می نمایند.
دکتر اسماعیل زاده در پایان گفت: در سال های گذشته به بهانه روز جهانی غذا در مراسم ویژه ای از تولیدکنندگان و مسئولین فنی واحدهای تولیدی مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و فعالان این عرصه تقدیر و تشکر می گردید ولی در سال 1399 به علت شیوع ویروس کرونا این مهم بصورت حضوری میسر نگردید.