عضو کمیته دارو و تجهیزات پزشکی قرارگاه مبارزه با کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مصرف خودسرانه انواع داروهای کرونایی در درمان بیماری کرونا عوارض خطرناک و جبرانناپذیری را در فرد بیمار ایجاد میکند و توصیه اکید ما این است که میزان مصرف دارو و حتی نوع آن طبق نظر پزشک معالج باشد.
دکتر مجید شادکام در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در بیماری کرونا وقتی ویروس وارد بدن میشود سیستم ایمنی فرد مبتلا ضعیف شده ، اما با توجه به نوع سیستم ایمنی متفاوت در میان افراد مختلف و همچنین شدت بیماری نوع داروی مصرفیشان هم متفاوت بوده است.
وی ضمن تأکید بر عدم مصرف خودسرانه انواع داروها بهویژه داروهای مرتبط با بیماری کرونا، تصریح کرد: اگر چه داروهای مصرفی در درمان کرونا تقریباً مشابه بوده، اما نوع داروی مصرفی و میزان مصرف روزانه بسته به سیر و درگیری بیماری و شرایط بیمار دارد، البته توصیه ما به مردم در میزان مصرف همان چیزی بوده که توسط پزشکشان معین شده و خوددرمانی در این خصوص و کم و زیاد کردن خودسرانه میزان داروی مصرفی هرگز مورد تأیید نیست.
عضو کمیته دارو و تجهیزات پزشکی قرارگاه مبارزه با کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: ما هم بر مراقبتهایی که منجر به کاهش شیوع بیماری و همچنین کنترل و درمان توصیه شده تأکید داریم، ضمن اینکه توصیه بر مصرف غذاها و مکملهای غذایی که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میگردد هم داریم.
دکتر شادکام با بیان اینکه بیماران کوویدی دارای بیماری زمینهای نیازمند مراقبت بیشتر هستند، خاطرنشان کرد: از کسانی که بیماری زمینهای دارند و به جهت ابتلایشان به کرونا از آنان به عنوان بیمار مشترک نام برده میشود باید مراقبت بیشتری صورت پذیرد تا بتواند با روحیه بالا بر بیماریهایی که دارد غلبه کند، این افراد مصرف برخی داروهای خاص را در طول دوره درمان دارند که این موارد باید طبق نظر پزشک مربوطه مورد استفاده قرار بگیرد.
وی تأکید کرد: بسیاری از داروهایی که برای بیماری کرونایی تجویز می شود داروهای رقیقکننده بوده که باید از دسترس اطفال و کودکان بهدور باشد، ضمن اینکه بعضی از این داروها باید در یخچال نگهداری شوند تا فاسد نشوند.