سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سبد فروشی و اجبار فروشی اقلام دارویی و مکمل از سوی شرکتهای پخش نباید به داروخانهها تحمیل شود و در این خصوص تذکر لازم را به شرکت ها دادهایم و به محض دریافت گزارش یا شکایت از داروخانهها، با شرکتهای متخلف برخورد خواهیم کرد.
به گزارش وب دا، دکتر حسن وکیلی، در نشست ستاد توزیع داروی 3 استان خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی که با حضور معاونان و مدیران غذا و داروی دانشگاهها و دانشکدههای مستقر در این 3 استان و همچنین مدیران و مسئولان فنی شرکتهای پخش دارو و لوازم مصرفی پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: به منظور مدیریت بهتر امور تهیه و تدارک دارو در واحدهای تابعه و تحت نظارت دانشگاه، یکی از اولویتهای کاری در حوزه معاونت غذا و دارو، پیگیری تفویض اختیار انجام شده توسط مقام عالی وزارت در خصوص استقلال مالی معاونتهای غذا و دارو بوده و خوشبختانه موافقتهای اولیه از سوی رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت پذیرفته است.
وی تصریح کرد: ما باید با الهام گرفتن از آموزههای عاشورا نظیر امر به معروف و نهی از منکر و خصایص شجاعت، ایثار و آزادگی و تطبیق صفات حسینی با عملکرد خوب خود به رشد و توسعه حوزههای تخصصی دارو و ارتقاء آن و همچنین نشر فرهنگ ایثار و گذشت کمک کنیم و روند خدماترسانی شایسته به مردم را با این خصوصیات ممزوج نماییم.
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در جلسات فصلی توزیع اقلام دارویی در خراسان بزرگ آخرین وضعیت ذخیره موجود شرکتهای دارویی و همچنین نیازهای داروخانهها و بیمارستانها مورد ارزیابی قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: ما در این جلسات پیگیر رفع مشکلات موجود در حوزه دارو و همچنین توزیع عادلانه تمامی اقلام دارویی در داروخانهها و بیمارستانها هستیم.
دکتر وکیلی با اشاره به اینکه به مشکلات مالی شرکتهای دارویی واقف هستیم، بیان کرد: البته این موارد نباید موجب کندی سرعت در امر تحویل داروی مورد نیازان بیماران به داروخانهها و بیمارستانها بشود؛ همچنین سبد فروشی و اجبار فروشی اقلام همراه هم از سوی شرکتها نباید به داروخانهها تحمیل شود و در این خصوص تذکر لازم را دادهایم و باید صرفاً موارد موردنیاز داروخانهها در اختیارشان قرار بگیرند و موارد سبد فروشی و تحمیلی نباشد.
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که سهم این دانشگاه از مجموع داروی توزیعی کشور 6.5 تا 7 درصد بوده است، تاکید کرد: با وجود کمبودهای کشوری برخی از داروها، در معاونت غذا و داروی دانشگاه تلاش میکنیم که داروهای موردنیاز مردم در داروخانهها موجود باشند.
دکتر وکیلی افزود: بعضی از استانهای کشور در مشارکت منطقهای و استانی و همافزایی بین حوزههای مرتبط با تامین و توزیع و مصرف دارو زبانزد هستند و امیدواریم که در خراسانهای رضوی، شمالی و جنوبی مشارکتهای استانی و منطقهای را بهخوبی شاهد باشیم.
نگاه عدالت محور در توزیع انواع داروها وجود دارد
در این نشست دکتر حسین خوبان مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان، حضرت امام حسین(ع)، تصریح کرد: هماهنگی نسبی با شرکتهای پخش برای توزیع متوازن داروی موجود و قرار دادن آن در اختیار مردم با نگاه عدالت محور وجود دارد.
وی تاکید کرد: ارائه پیشنهاداتی به دنبال برگزاری جلسات ستاد توزیع استان و درک متقابل ارکان 5 گانه دارورسانی از یکدیگر پیشنهاداتی عنوان شده که در حال بررسی آنها و انتخاب بهترین آن جهت اجرا هستیم.
مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو گفت: توجه به این نظرات و پیشنهادات میتواند کمک شایانی به هماهنگی بین معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد و کلان منطقه 9 آمایشی با مدیران شرکتهای پخش و مسئولان فنی این شرکتها داشته باشد.
دکتر خوبان خاطرنشان کرد: تمام تلاشمان این است که با وجود شرایط سخت تحریمی، تمامی داروهای موردنیاز بیماران اعم از بیمارستانی و غیربیمارستانی تامین باشد و از این بابت مشکلی برای بیمار بهوجود نیاید.
توزیع شیرخشک رژیمی در میان تمامی داروخانهها باید عادلانه باشد
در ادامه این نشست دکتر جواد دانایی، رئیس اداره امور فرآوردههای طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: توزیع شیرخشک رژیمی در میان تمامی داروخانهها باید عادلانه باشد تا مردم دغدغهای در تهیه و تامین شیرخشک موردنیاز فرزندانشان نداشته باشند.
وی تصریح کرد: ما مشاهده میکنیم در برخی از داروخانهها شیرخشک رژیمی در چند نوبت از سوی شرکتها توزیع شده و برخی دیگر از داروخانهها موفق به دریافت آن نشدهاند و این مشکل باید با مدیریت درست شرکتها برطرف شود.
رئیس اداره امور فرآوردههای طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در زمینه تامین شیرخشک موردنیاز مردم ، مانند بحث توزیع دارو نباید مشکلی بهوجود آید و باید اقلام مورد نیاز مردم در نزدیکترین داروخانه به آنها، موجود باشد و اینکه نیازی به مراجعه آنان به دیگر داروخانهها نباشد.
ثبت 1300 قلم دارویی به همراه شیرخشک رژیمی باید از طریق تیتک انجام شود
همچنین دکتر سیدعلی جعفرینژاد، رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی هم در این نشست، گفت: اولین نکتهای که لازمه شرکتهای پخش دارویی است، بحث مسائل و پشتیبانیهای مالی بوده و رفع دغدغههای این حوزه موجب کیفیت هرچه بهتر خدماترسانیهای دارویی میشود.
وی افزود: ما مشکلی در بحث توزیع دارو نداریم و نیاز داروخانهها و بیمارستانهای استان و حتی استانهای همجوار را به لحظه تامین مینماییم.
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی با اشاره به اینکه توزیع عادلانه دارو توسط شرکتها با پوشش کامل و پرهیز از سبدفروشی و اجباری فروشی مورد تاکید است، بیان کرد: همچنین از تمامی دانشگاهها و دانشکدههای کلان منطقه 9 آمایشی در راستای ایجاد فضای مناسب جهت فعالیت بخش خصوصی تقاضای مساعدت و همکاری داریم.
دکتر جعفرینژاد با بیان اینکه ما بر کاهش داروخانههای دولتی و افزایش امکان رقابت در بخش خصوصی و همچنین توزیع عادلانه دارو تاکید داریم، خاطرنشان کرد: ثبت 1300 قلم دارویی به همراه شیرخشک رژیمی باید از طریق تیتک انجام شود و در این سامانه 1300 قلم تعریف شده است تا هم توزیع عادلانه باشد و هم اینکه مشکلی در بحث توزیع دارو و شیرخشک بهوجود نیاید و اقلام مورد نیاز مردم در نزدیکترین داروخانهها به آنها موجود باشد و نیازی به مراجعه آنان به دیگر داروخانهها نباشد.
در این جلسه دکتر مجید خجستهپور، دکتر ابوالقاسم دهنبی، دکتر نیلوفر زنگنه، دکتر شیما نصرالهالحسینی، دکتر سیدعلی وکیلی، دکتر زهرا کیانی، دکتر لیلا عبدالرحمانی و دکتر معصومه طیبی معاونان غذاودارو دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی نیشابور، سبزوار، گناباد، تربت حیدریه، بجنورد، بیرجند، تربت جام و اسفراین و همچنین مدیران و مسئولان فنی ۶۰ شرکت پخش دارویی، سخنانی را در خصوص مشکلات و کمبودهای حوزه دارو و انتظاراتشان از حوزه حاکمیتی سلامت و دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در کلان منطقه 9 کشوری را بیان کردند و بر مدیریت تامین بهموقع نیازهای دارویی داروخانهها و بیمارستانها تاکید کردند.