0125.jpg - 20.04 kBمعاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر ساماندهی قفسه دارویی منازل در زمان خانه‌تکانی پایان سال و امحای داروهای بلااستفاده و تاریخ گذشته تأکید کرد.

دکتر علی روحبخش در گفتگو با وب دا، ضمن عرض تبریک پیشاپیش سال نو، اظهار کرد: در روزهای پایانی سال 1402 و در آستانه فرارسیدن سال نو از مردم می‌خواهیم که در حین انجام خانه تكاني در زمانی که با كيسه‌هاي دارو محتوی قرص، كپسول و يا شربت نيمه مصرف شده مواجه می‌شوند آنها را در جعبه و يا قفسه دارويي خود و در محیطی به دور از دسترس اطفال مرتب کرده و سر و سامان دهند.

وی تصریح کرد: داروهايي كه تاريخ انقضاء آنها فرا رسيده باید از بسته بندي اصلي خارج شده و داخل کیسه زباله ریخته شود و در این خصوص توصیه می‌کنیم که جهت انجام درست نحوه امحای دارو، از یک داروساز یا مسئول فنی داروخانه کمک و راهنمایی بگیرند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برای جلوگیری از مصرف نابجای داروهایی که مجاز به دور ریختن آنها در زباله هستید، بهتر است که قرص‌ها و کپسول‌ها را با زباله‌های‌تر مانند تفاله چای مخلوط نمایید تا ظاهر ناخوشایند آن مانع مصرف داروها توسط کودکان و دیگر گروه‌های سنی بشود، خاطرنشان کرد: تاريخ انقضاء دارو معمولاً به تاریخ شمسی یا میلادی روی جعبه مقوایی داروها و همچنین در انتهای ورقه‌های آلومینیومی بسته بندی قرصها و کپسول‌ها و نیز بر روی شیشه آمپول و ویال‌های تزریقی حک شده است، خاطرنشان کرد: همچنین در خصوص پمادها و كرم‌هاي موضعي هم باید بگوییم که تاریخ انقضای آنها بر روي انتهاي تيوب پماد و کرم و یا روی جعبه مقوایی آن محصول حک شده و همه ما باید بدانیم داروهای تاریخ گذشته قابل استفاده نیستند و این داروها باید دور ریخته شوند.

دکتر روحبخش تأکید کرد: شربت‌های تاریخ گذشته اگر آنتی بیوتیک نیستند باید در فاضلاب خالي كرده و شيشه‌هاي آن را دور بريزيم و به مردم توصیه می‌کنیم که نحوه امحای داروهای تاریخ گذشته و فاقد استفاده در منزل را از داروسازان بپرسند.

وی با اشاره به اینکه قطره‌هاي چشمي كه از زمان باز شدن درب آن یک ماه گذشته است ديگر استريل نبوده و بايد حتماٌ دور ريخته شوند، بیان کرد: همچنین آمپول‌ها و سرنگ‌هاي تاريخ گذشته، هم می‌بایست در کیسه‌ای جمع‌آوری و مطابق با توصیه داروسازان دور ریخته شوند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: نکته بسیار مهم دیگر در خصوص کرم‌ها و فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی بوده، محصولاتی که بسته به نوع فرآورده آن دارای تاریخ انقضاء از 6 ماه تا 24 ماه پس از بازکردن درب ظرف بوده که به صورت یک عدد در کنار تصویر یک قوطی با درب باز شده روی بسته‌بندی فرآورده ترسیم می‌شود، این لوازم پس از تاریخ مصرف نباید مورد استفاده قرار بگیرند، چرا که بسیاری از لوازم آرایشی بعد از مدت اعلام شده بر روی بسته‌بندی آن، در صورت استفاده موجب ایجاد عوارض می‌شود.

دکتر روحبخش افزود: داروهايي كه تاريخ انقضاء آنها فرا نرسيده، اما استفاده‌اي هم در منزل ندارد قابل عودت به داروخانه و مراکز مشابه نیستند و بهتر است به نحو صحیح دور ریخته شوند. 

وی در پایان ضمن آروزی سالي سرشار از سلامتي و بهروزي براي تمامی هموطنان، گفت: از مردم می‌خواهیم که جهت دریافت مشاوره‌های دارویی تنها به نزد یک داروساز مراجعه نمایند و در دسترس‌ترین افراد در این خصوص مسئولان فنی داروخانه‌ها هستند و تأکید ویژه داریم که در صورت وجود هرگونه مشکلی به پزشک مراجعه نموده و از مصرف خودسرانه هرنوع دارویی پرهیز نمایند تا که خدای نکرده دچار عوارض و مشکلات دارویی ناشی از آن نشوند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image