مدير امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه یکی از چالش های جامعه امروز وجود منابع اطلاعاتی غیر علمی و بعضا نادرست می باشد که منجر به رواج فرهنگ نادرست استفاده از مواد غذایی و الگوهای غذایی ناسالم شده است، اظهار کرد: لذا یکی از مهم ترین وظایف ارگان های زیربط ارتقا سطح سواد ایمنی مواد غذایی و تغذیه جامعه می باشد. ازینرو نقش گروه علوم تغذیه در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 

دکتر میترا رضایی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه  روز جهانی غذا ۱۶ اکتبر(24 مهر) هر سال از سوی سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) برگزار می‌شود تا توجه جهانیان را به مسائل مرتبط با نظام غذا و تغذیه جلب کند، خاطر نشان کرد: شعار امسال «حق غذا برای داشتن زندگی و آینده‌ی بهتر» است. این امر بر اهمیت دسترسی به غذا به عنوان یک حق اساسی بشر تاکید می‌کند. 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۲.۸ میلیارد نفر توانایی پرداخت هزینه‌های یک رژیم غذایی سالم را ندارند، گفت: به بیان ساده، تقریبا نیمی از جمعیت جهان امروز مواد مغذی مورد نیاز خود را برای رشد و در برخی موارد زنده ماندن دریافت نمی‌کنند. بر طبق مطالعات انجام شده هر ساله، از هر ده نفر در جهان یک نفر به دلیل مسمومیت با مواد غذایی آلوده بیمار می شود. این بدان معناست که تقریبا نیمی از جهان احتمال بیشتری دارد که به طور مداوم به بیماری‌های مزمن مبتلا گردند یا توان لازم برای برخورداری از یک زندگی فعال را نداشته باشند.

دکتر رضایی افزود:  در طول دهه گذشته وقوع بیماریهای میکروبی ناشی از مواد غذایی نه تنها در کشورهای در حال توسعه بلکه در کشورهای توسعه یافته نیز روند افزایشی داشته است که عدم دسترسی به غذای کافی علت این اتفاق است. 

وی با اشاره به اینکه ما به تجربه می‌دانیم که تولید غذای بیشتر به تنهایی راه حل نیست و  هر فرد باید قادر باشد غذاهایی را که از نظر فرهنگی و اجتماعی با آن سازگار است، مصرف کند، گفت: این امر به حفظ تنوع غذایی و فرهنگی کمک می‌کند و برخورداری از حق غذا به توسعه‌ی اقتصادی نیز کمک می‌کند. 

دکتر رضایی با بیان اینکه افراد سالم قادر به کار مؤثرتر و تولید بیشتر هستند که در نهایت به رشد اقتصادی و کاهش فقر منجر می شود ابراز کرد: در زمینه تامین حق غذا برای همه دولت‌ها، بخش خصوصی، کشاورزان، دانشگاه‌ها، جامعه‌ی مدنی و افراد باید با یکدیگر همکاری کنند تا تنوع بیشتری از غذاهای مغذی، مقرون‌به‌صرفه، در دسترس، ایمن و پایدار برای جامعه فراهم شود. 

وی گفت: گروه علوم تغذیه هم اکنون با 7 عضو هیئت علمی افتخار تعلیم و تربیت در دو مقطع کارشناسی ارشد رشته های "بهداشت و ایمنی مواد غذایی" و "تغذیه جامعه" را دارد. رسالت این گروه تربیت نیروهای متخصص در حوزه علوم تغذیه و ایمنی غذا است که با وجدان و تعهد اخلاقی، اعتقاد به اصول اخلاقی قادر باشند نقش خود را در سطوح اجرایی، آموزشی و پژوهشی به منظور حل مشکلات نظام بهداشتی و نهایتا تولید علم و ارتقا سطح دانش در جامعه امروزی و فردای ایران اسلامی در بالاترین سطح ایفا نماید.

0285.jpg - 69.76 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image