برنامه تحول نظام سلامت از اردیبهشت سال 93 با هدف کاهش سهم پرداختی بیماران بستری و جلوگیری از ارجاع بیماران برای خریددارو، تجهیزات، لوازم مصرفی پزشکی و خدمات تشخیصی درمانی به خارج از مراکز درمانی به اجرا در آمد و در این مدت علاوه بر دستیابی به این اهداف به دستاوردهای مهم دیگری نیز نائل آمده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه اظهار می دارد:  با اقدامات انجام شده در قالب برنامه تحول نظام سلامت در حال حاضر سهم پرداختی بیماران بستری (در مناطق شهری) به میزان 6 درصد در خدمات و 10 درصد برای دارو و ملزومات مصرفی و برای بیماران روستایی در قالب نظام ارجاع به میزان 3 درصد در خدمات و 5درصد برای دارو و ملزومات مصرفی رسیده است.

با اجرای این برنامه سهم پرداختی بیماران بستری در مناطق شهری 44 درصد و روستاییان 58 درصد کاهش یافت که این امر، گام موثری در راستای توسعه عدالت در سلامت به شمار می رود.

دکتر محمد هادی سعید مدقق با ابراز خرسندی از اینکه در حال حاضر موضوع سلامت به عنوان یکی از دغدغه های اصلی مسئولان بلند پایه کشور محسوب می شود خاطر نشان می دارد: کاهش سهم پرداختی بیماران علاوه بر کنترل و نظارت دانشگاه، به طور مستمر مورد ارزیابی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز قرار می گیرد و در این راستا،نظام تبادل اطلاعات و سامانه های مختلف برای دریافت میزان هزینه کرد دانشگاه ها، در وزارت بهداشت تنظیم و ابلاغ شد.

راه اندازی سامانه سپاس در تمامی بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله اقداماتی است که بدین منظور صورت گرفته است و بر اساس آن تمامی بیمارستانهای زیر پوشش HIS خود را منطبق براستانداردهای این سامانه  نمودند.

حمايت از ماندگاري پزشکان در مناطق محروم و متخصص مقیم در بیمارستان ها از دیگر بسته های خدمتی برنامه تحول نظام سلامت است که براین اساس، پزشکان متخصص در شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله بردسکن، تایباد، چناران، خواف، درگز، سرخس، قوچان، کاشمر و فریمان مقیم شدند که این اقدام گام موثری در ارائه خدمات مناسب به بیماران شهرستانها و جلوگیری از اعزام بیمار به مرکز استان به شمار می رود.

همچنین در این راستا پزشکان  متخصص در بیمارستان های ام البنین(س)،امام رضا(ع)، قائم(عج)، امدادی، دکتر شریعنی، دکتر شیخ، طالقانی و شهید هاشمی نژاد در هفت رشته مختلف مقیم شدند و در حال حاضر 60 درصد اهداف برنامه در این زمینه محقق شده است.

یکی از مهمترین دستاوردها این بسته خدمتی، ارائه خدمات 24 ساعته و در ایام تعطیل و تعیین تکلیف هرچه سریعتر بیماران در بخش اورژانس و انجام به موقع ویزیت بیماران ، اعمال جراحی و پروسیجر های اورژانسی و عدم دریافت هرگونه وجهی از بیماران خارج از روال صندوق بیمارستان است که این امر موجب رضایتمندی بیشتر بیماران شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه می گوید: ارتقا ویزیت پزشکان در کلینیک های دانشگاهی از دیگر مواردی است که در قالب برنامه تحول نظام سلامت به آن تاکید شده است و بر این اساس 500 پزشک متخصص در بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه خدمات ویزیت را بر اساس استاندارد ارائه می دهند.

راه اندازی کلینیک ویژه تخصصی سرور زیر نظر بیمارستان دکتر شیخ،عقد قرارداد اجاره فضای فیزیکی برای کلینیک ویژه در کاشمر و بردسکن،رسیدگی به اسناد کیفیت ارتقای ویزیت بیمارستانها و پیگیری درخواستهای پزشکان برای راه اندازی کلینیک های ویژه مستقل دانشگاهی( ساختمان صدرا ، درخواست دکتر توکلی ، درخواست درمانگاه المنتظر ، درخواست سازمان هلال احمر) از جمله اقداماتی است که برای اجرای این بسته خدمتی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اجرا در آمده است.

دکتر مدقق تاکید می کند که در کنار ارتقا خدمات به بیماران بستری، ارتقا هتلینیگ مراکز درمانی زیر پوشش مورد توجه قرار گرفت و با تلاش های انجام شده در سال جاری دو بیمارستان زیر پوشش این دانشگاه موفق به کسب عنوان برتری در زمینه هتلینگ شدند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال های اخیر انجام عمل های سزارین در بیمارستانهای کشور رو به افزایش گذاشته بود اظهار می دارد: با توجه به این موضوع بسته خدمتی ترویج زایمان طبیعی نیز در برنامه تحول نظام سلامت در نظر گرفته شد که بر اساس آن زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی رایگان شد.

پایش ماهانه میزان سزارین مراکز (دانشگاهی و غیر دانشگاهی) و تجزیه و تحلیل شاخص مربوطه هر سه ماه،اجرای مداخلات جهت کاهش میزان سزارین، برگزاری دوره های آموزشی ترویج زایمان طبیعی، پیگیری ثبت اطلاعات مربوط به متولدان در سامانه اطلاعات مادران و نوزادان و پیگیری استاندارد سازی نیروی انسانی مامایی در بلوکهای زایمان از جمله این اقدامات در این راستا به شمار می رود.

با توجه به اینکه تمامی مادران با بارداری پر خطر از شهرستانها و سایر بیمارستانها به مراکز آموزشی درمانی دانشگاه اعزام میشوند ، پزشک متخصص زنان و زایمان در تمامی بیمارستانهای آموزشی مقیم شدند.

آموزش مادران و آگاه کردن آنها در رابطه با انجام درست زایمان طبیعی،تفویت کلاسهای آموزش دوران بارداری،حذف مداخلات زایمانی غیر ضروری توسط متخصصین زنان،انجام زایمان فیزیولوژیک توسط ماما و حمایت این امر توسط متخصصین زنان و عدم انجام سزارین غیر اورژانس از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای این بسته حمایتی به شمار می رود.

از ابتدای اجرای برنامه تحول نظام سلامت، نظارت بر حسن اجرای این برنامه نیز در دستور کار قرار گرفت و عملکرد تمامی مراکز درمانی به صورت حضوری مورد پایش قرار گرفتند. با انجام نظارتهای مستمر و تشکیل منظم کمیته نظارت ضمن کاهش مشکلات اجرای برنامه تحول نظام سلامت در مراکز درمانی ، نتایج مطلوبی نیز در نیل به اهداف طرح و ارائه خدمات کمی و کیفی بهتر به بیماران حاصل شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به ابلاغ کتاب ازرشهای نسبی و اصلاح تعرفه های درمانی اظهار می دارد : انجام اصلاحات تعرفه ها و فرمولهای محاسباتی در سیستم HIS بیمارستانها،برگزاری جلسات متعدد در واحد IT دانشگاه ،تهیه صورتحساب بر اساس مدل پیشنهادی وزارت بهداشت و ابلاغ آن به کلیه مراکز تابعه و سازمانهای بیمه گر،اعمال کامل کلیه کدهای بستری،برگزاری نشستهای متعدد و آموزش به کلیه مسئولین حسابداری، درآمد و دیگر کارکنان درگیر فرآیند و بیمه های پایه ،بررسی صورتحساب های بیمارستانها پس از اعمال تغییرات و پرداختی های بیماران بر اساس درصدهای جدید فرانشیز از جمله اقداماتی است که در این راستا صورت گرفته است. 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image