دکتر خانی مدیر مرکز آموزشی، پژوهشی درمانی طالقانی مشهد در ارائه گزارش عملکرد سه ساله این مرکز، با تاکید بر هدف اصلی تاسیس این بیمارستان، گفت: این بیمارستان با هدف امداد و خدمات رسانی سریعتر و مطلوب به مصدومان سوانح جاده ای شمال شرق کشور در شهریور ماه سال 86 به عنوان اولین بیمارستان امداد جاده ای استان با نام بیمارستان سوانح طالقانی با حضور وزیر بهداشت وقت افتتاح شد.

به گزارش وب دا، بیمارستان طالقانی در ابتدای کار خود تنها دو بخش داشته است که در ادامه از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری یک بخش چهار طبقه دیگر در سال 91 افتتاح شد و در همین سال نام بیمارستان به مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی طالقانی تغییر یافت.

این مرکز مجهز به اورژانس مجهز با ورودی بیش از دو هزار بیمار در ماه است و شهرستان های چناران، قوچان، درگز، گلبهار و جمعیت مناطق اطراف را نیز پوشش می دهد.

بیمارستان طالقانی دارای شش اتاق عمل بسیار مجهز همراه با بخش های بستری، سوانح و تروما، ارتوپدی، جراحی عمومی، جراحی اعصاب و بخش الکلتیو(بیماران مطبی) است.

ما تلاش کردیم بیماران حوادث و سوانح (جاده ای، نزاع و افتادگی) را از بیماران مطبی جدا کرده و به هر کدام در بخش خود خدمات درمانی مناسب را ارائه دهیم.

این بیمارستان دارای مجهز ترین تجهیزات بیمارستانی از قبیل رادیولوژی مرکزی (دو دستگاه)، سی تی اسکن(16 اسلایس اسپیرال)، آنژیوگرافی پیشرفته، سیتی آنژیو پیشرفته، آندوسکوپی، کولونوسکوپی، برونسکوپی،سونوگرافی و کلیه امکانات مورد نیاز است.

دکتر خانی به دیگر امکانات این مرکز اشاره کرد و گفت: بیمارستان طالقانی دارای دو بخش ICU با مجموع 25 تخت با امکانات به روز است و 70 پزشک متخصص (جراحی اعصاب پنج نفر، ارتوپد 11 نفر، جراح عمومی شش نفر، جراحی ENT دو نفر، جراح پلاستیک دو نفر، متخصص قلب سه نفر، متخصص داخلی دو نفر و همه تخصص های مورد نیاز را) خدمات ارائه می دهند.

دیدگاه و نگرش مسئولان در این مرکز، جراحی و فوریت های جراحی است؛ اما با توجه به نیاز منطقه در قسمت درمانگاهی همه امکانات فراهم شده است.

آخرین اقدامی که در این مرکز انجام شده  و حدود دو ماه دیگر به ثمر خواهد نشست،افزوده شدن  خدمات تخصصی چشم پزشکی در این بیمارستان است تا از تنها عامل انتقال بیماران به بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) نیز جلوگیری شود.

در خصوص بیماران دیالیزی و ICU با مشکل ارجاع بیماران به بیمارستان های قائم(عج) و امام رضا(ع) مواجه بودیم که برای حل این مشکلات دستگاه دیالیزی، در بیمارستان مستقر کردیم تا بیمار در همین بیمارستان دیالیز شود.

بیمارستان دارای دو پد هلی کوپتر است و می توان گفت: تمامی امدادهای جاده ای را که با اورژانس هوایی منتقل می شوند به این بیمارستان می آورند و در این خصوص باید گفت ما به شکل متوسط هفته ای دو بار پذیرش اورژانس هوایی داشته و تلاش کردیم هر آنچه نیاز است جهت پذیرش این بیماران فراهم کنیم.

 در حال حاضر بیمارستان طالقانی مشهد دارای 186 تخت فعال است؛ اما آینده کار را بر اساس 500 تخت درمانی بسته ایم که البته وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاح اورژانس مرکزی بیمارستان طالقانی در این خصوص قول مساعدی داد.

تلاش داریم تا پایان سال جاری کلینیک ویژه مجهز بیمارستان را به مساحت دو هزار متر مربع افتتاح کرده و اتاق های عمل خود را به 10 اتاق ارتقاء خواهیم داد.

بخش CCU نیز تا پایان سال به دست خیرین با ظرفیت 13 تخت ساخته خواهد شد و این در حالی است که مجوزهای بخش آنژیوگرافی دریافت شده و تکمیل خواهد شد البته بخش قلب و آنژیوگرافی نیز به همت خیرین تا پایان سال راه اندازی می شود.

خیرین در حال حاضر بر روی ساخت همراه سرا در بیمارستان متمرکز شده اندکه با این اتفاق تا اندازه ای مشکلات همراهان بیمار رفع می شود.

امیدواریم تا پایان سال بخش MRI و سی تی اسکن دوم بیمارستان راه اندازی شود و از این جهت ما تنها بیمارستانی هستیم که مجوز سی تی اسکن دوم را از کمیسیون ماده 20(بر اساس نیاز بیمارستان به دلیل فاصله از شهر) گرفته ایم.

حدود 410 پرسنل در رده های مختلف در این بیمارستان فعالیت می کنند و به همین منظور، مهد کودک مرکز برای آسایش و رفاه حال کارکنان و اطمینان خاطر آنان راه اندازی شده و از اول مهر، خدمات را ارائه خواهد داد.

 بیمارستان طالقانی شبانه روز و در 24 ساعت جراح عمومی، ارتوپد، متخصص طب اورژانس و متخصص بیهوشی به صورت مقیم در اختیار دارد که حضور این پزشکان مقیم علاوه بر فعال بودن شیفت صبح درمانگاه های بیمارستان است.

امروز برای ایجاد رفاه بیشتر برای پزشکان مقیم و متخصص بیمارستان بنا داریم پاویون پزشکان بیمارستان را افتتاح کنیم که ساخت این پاویون کمک کننده بسیار خوبی برای پزشکان مقیم در بیمارستان خواهد بود.

اورژانس بیمارستان از محل اعتبارات وزارت بهداشت به افتتاح رسید و بخش اصلی کار (با ظرفیت 25 تخت با اتاق عمل مجهز، اتاق های SPRمجهز و ... ) افتتاح شده است؛ اما بخش تا پایان سال به مرحله بهره برداری خواهد رسید.

تاکنون حدود یک میلیارد و 500 میلیون تومان جهت ساخت اورژانس بیمارستان هزینه شده است و حدود یک میلیارد و 600 میلیون تومان دیگر اعتبارات جهت تکمیل بخش اورژانس دریافت کرده ایم.

جهت ساخت «کلینیک ویژه» بیمارستان حدود سه میلیارد تومان اعتبار دیده شده و این پروژه تا کنون حدود 60 درصد پیشرفت کار داشته است.

کلینیک ویژه بیمارستان طالقانی در مساحتی بالغ بر دو هزار مترمربع و با 40 اتاق ویزیت کاملا نیاز ما در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران را رفع می کند.

بیمارستان طالقانی سال گذشته در جمع 540 بیمارستان کشور در بحث هتلینگ، جزء 10 بیمارستان برتر کشور شد که همراه بودن بیمارستان با معیارهای وزارت بهداشت در این خصوص را می توان از دلایل این موفقیت نام برد زیرا ما بسیار سریعتر از آن چه مد نظر وزارتخانه بود کار را پیش بردیم.

البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بسیاری از موارد جلوتر از انتظارات حرکت می کند که قرار گرفتن دو بیمارستان طالقانی و شهید کامیاب مشهد(امدادی) در بین 10 بیمارستان برتر کشور در بحث هتلینگ این ادعا را ثابت می کند.

بخش های مختلف بیمارستان طالقانی مشهد به ادعای مردم دارای هتلینگ بسیار خوبی بوده است و حتی از بسیاری از بیمارستان های مطرح در بخش خصوصی نیز توانسته است پیشی بگیرد، به نحوی که لوح تقدیر هتلینگ برتر بیمارستانی توسط وزیر بهداشت در مشهد و در داخل بیمارستان به ما اهدا شد.

یک میلیارد و 600 میلیون تومان تا کنون جهت هتلینگ بیمارستان هزینه شده است و دو میلیارد و 200میلیون تومان دیگر نیز بنا است به ما داده شود؛ که تا کنون 250 میلیون تومان از این مقدار نیز در بحث هتلینگ هزینه شده است.

یخچال، تلویزیون، تخت بیمار، مبل و ...در تمامی اتاق های بستری بیمار در بیمارستان قرار داده شده است و تلاش شده تا آن جایی که می توان رفاه بیماران مد نظر باشد.

بیمارستان طالقانی مشهد تلاش دارد تا با ایجاد رفاه لازم برای پرسنل خود در ارائه خدمات درمانی به بیماران، موفق تر عمل کرده و از این رو برای تمامی افراد پرسنل حتی تعداد افرادی که در گلبهار ساکن هستند نیز سرویس ایجاد کرده ایم.

برگزاری اردوی سالیانه، جشن روز پزشک و ... از دیگر تلاش های ما جهت راضی نگاه داشتن پرسنل بیمارستان است.

بیمارستان طالقانی مشهد موفقیت های بسیاری به مدد حضور خیرین سلامت در خود دیده است؛ که از این جمله می توان به هزینه 500 میلیونی ساخت ICU2 بیمارستان اشاره کرد.

خیرین در بیمارستان طالقانی مشهد نقش تعیین کننده دارند و هم اکنون جهت ساخت بخش آنژیوگرافی و CCU بیمارستان که بالغ بر یک میلیارد تومان هزینه خواهد داشت، نقشه کار، در دست خیرین بوده و تماما هزینه ساخت این بخش را بر عهده گرفته اند.

شورای مشارکت های مردمی در بیمارستان طالقانی بسیار فعال است به نحوی که ما تنها به بیان نیاز خود می پردازیم و دخالتی در کار خیرین نداریم.

 مسائل مالی و چگونه هزینه کرد در بخش های مورد نیاز ما با خیرین است و حتی گاهی خیرین در ساخت قسمت های مختلف با ما همفکری و دلسوزی بسیار کرده و ما از این مشارکت بسیار خرسندیم.

پروانه بیمارستان در حال حاضر به ژنرال تغییر پیدا کرده است زیرا علاوه بر 500 هزار نفر جمعیت اطراف خود به شهرستان های اطراف استان نیز خدمات درمانی ارائه می دهیم و علاوه بر این با وجود این که پایه کار بیمارستان بر جراحی استوار بوده است؛ اما قسمت های داخلی را نیز تقویت کرده ایم.

 با توجه به کمبود تخت بیمارستانی در شهر مشهد؛ من اعتقاد دارم این استان به یک بیمارستان امدادی بسیار مجهز در گوشه دیگری از شهر نیاز دارد، ضمن این که باید بیمارستان شهید کامیاب مشهد به تدریج بسیاری از بیماران سوانح جاده ای خود را به این بیمارستان جدید انتقال داده و خدمات خود را متمرکز بر حوادث مناطق اطراف حرم مطهر کند.

البته باید این نکته را مورد توجه قرار داد که بیمارستان های تروما در شرایط فعلی داستان دیگری پیدا کرده اند و آن تغییر فرهنگ رانندگی مردم است.

با استاندارد شدن جاده های کشور و از سویی بالا رفتن دقت مردم در رانندگی و استاندارد شدن خودروهای سواری؛ تصادفات جاده ای کاهش پیدا می کند؛ اما در هر صورت مشهد به عنوان شهری چهار میلیونی که روزانه بالغ بر 400 هزار زائر دارد با بیماران اورژانسی بسیاری روبه رو بوده و خواهد بود.

در مسیر پیشرفت بیمارستان طالقانی،دانشگاه با ما بسیار همراه بوده و وزارت بهداشت نیز به ما کمک بسیاری کرده است؛ اما انتظار ما از مسئولان استان این است که همکاری برون سازمانی بیشتری با ما داشته باشند و این بیمارستان را از آن خود بدانند.

امروز سازمان مشارکت های مردمی در بیمارستان طالقانی خود را صاحب اختیار می داند به نحوی که میزان مشارکت مالی این بزرگواران از دو بیمارستان قائم (عج) و بیمارستان امام رضا(ع) بیشتر است.

ما برای موفقیت در این بیمارستان کاری کردیم که پرسنل درک کرده اند قاصدک درآمد آن ها را بالا می برد و بر این اساس اجازه نمی دهند بیمار ناراضی برود.

در بخش آموزشی و پژوهشی تمامی دستیاران جراحی عمومی دو ماه از دوره تحصیلی خود را در این بیمارستان می گذرانند و ما تنها بیمارستان در مشهد هستیم که آموزش فوق تخصص تروما را داریم.

یعنی کسی که جراح عمومی می شود یک سال و نیم در این بیمارستان حضور خواهد داشت و دوره های خاص تروما و سوانح را می گذراند، ضمن این که در رده های تخصصی و فوق تخصصی به وفور دانشجو داریم؛ یعنی هر جراح عمومی در مشهد دانش آموخته می شود باید دو ماه در این بیمارستان دوره گذرانده باشد.

اتاق های  عمل ما در بیمارستان طالقانی پیشرفته ترین میکروسکوپ جراحی اعصاب، پیشرفته ترین CRM (میزان اشعه به اندازه یک دستگاه رادیولوژی) و پیشرفته ترین ویدئو برونکسکوپ در مشهد را دارا  است و تمام این موارد برای این است تا سیستم آموزشی ما به خوبی جلو برود.

در قسمت پژوهشی ما دفتر پژوهشی داریم و کارهای تحقیقاتی بسیاری انجام می دهیم. این مرکز تا کنون سالن کنفرانس نداشته است و تا دو ماه آینده یک سالن کنفرانس با ظرفیت 150 نفر ایجاد خواهیم کرد.

ماهیانه در این بیمارستان 1200 عمل انجام می شود که گاهی به 1800 عمل نیز می رسد و به جز عمل زنان و زایمان و چشم سایر عمل ها در این بیمارستان اجرا می شود.

خدمات چشم در شرف آمدن به بیمارستان طالقانی است و در خصوص خدمات زنان و زایمان نیز پروانه ها را گرفتیم و منتظر هستیم ساختمان کلینیک ویژه کارهایش به اتمام برسد.

از همه پرسنل ستادی دانشگاه از پایین ترین رده تا بالاترین که ریاست دانشگاه هستند تشکر می کنیم زیرا اگر درک همه جانبه تمامی این افراد نبود امروز بیمارستان طالقانی به این جایگاه نمی رسید.

حضور مستمر معاون توسعه و دیگر مسئولان دانشگاه برای ما بسیار دلگرم کننده است زیرا  اگر بیمارستان اکنون موفق است به دلیل این پشتیبانی بوده است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image