مدیر مرکز آموزشی پژوهشی درمانی شهید کامیاب مشهد با اشاره به اینکه با اجرای برنامه تحول نظام سلامت، تحولی اساسی در کیفیت و کمیت خدمات این مرکز ایجاد شد اظهار داشت: پس از اجرای این برنامه، ضریب اشغال تخت در این مرکز افزایش یافته است.
به گزارش وب دا، دکتر جواد ملکی در ارائه گزارش عملکرد جامع سه ساله بیمارستان آموزشی، پژوهشی و درمانی شهید کامیاب مشهد، گفت: بیمارستان سوانح امدادی و یا شهید کامیاب مشهد یکی از مراکز پژوهشی و تخصصی دانشگاه علوم پرشکی مشهد در زمینه سوانح و تروما در کل کشور است.
وی با اشاره به اینکه همزمان با آغاز برنامه تحول نظام سلامت، این برنامه در این مرکز نیز به اجرا در آمد اظهار داشت: به منظور اجرای برنامه تحول نظام سلامت در قسمت های مختلف بیمارستان(خدمات مقیمی، خدمات ویزیت، هتلینگ و کاهش میزان پرداختی بیمار) تا کنون حدود 90 میلیارد ریال هزینه شده است.
وی به تعداد 63 تخت ICU در بیمارستان شهید کامیاب اشاره کرد و ابراز داشت: در کل استان از این لحاظ بالاترین تعداد تخت مراقبت های ویژه در زمینه سوانح را دارا هستیم.
مدیر بیمارستان شهید کامیاب مشهد متذکر شد: در این بیمارستان بخش های جراحی عمومی، ارتوپدی، اورولوژی، جراحی گوش ، حلق و بینی، جراحی فک و صورت، ارتوپد زنان، اعصاب زنان و مردان، جراحی عروق و بخش اورژانس فعال است.
دکتر ملکی اضافه کرد: یکی از افتخارات ما در این بیمارستان این است که تقریبا طی 20 سال گذشته هیچ گاه عدم پذیرش بیماران اورژانسی نداشته ایم و هر زمان هر تعداد بیمار به ما مراجعه کرده اند پذیرش شده اند.
وی ضریب اشغال تخت بیمارستان شهید کامیاب مشهد را 85 درصد عنوان کرد و اظهار داشت: طول مدت بستری بیماران در این بیمارستان حدود چهار روز است که البته بیمارانی نیز وجود دارند، که در بخش ICU عمیق بیمارستان حدود دو سال بستری هستند.
مدیر بیمارستان شهید کامیاب مشهد به اجرای برنامه تحول نظام سلامت در این بیمارستان اشاره کرد و ادامه داد: در برنامه طرح تحول نظام سلامت برخی مشکلات بیمارستان حل و بحث تهیه ملزومات بیماران که سابق بر این مجبور به تهیه آن از خارج بیمارستان بودند بدون استثناء در داخل بیمارستان تهیه و در اختیار بیمار قرار می گیرد.
برنامه تحول نظام سلامت، رضایت مندی مردم از خدمات این مرکز را افزایش داده است
دکتر ملکی با تاکید بر این نکته که هیچ بیماری را به جهت تهیه لوازم مورد نیاز خود به خارج از بیمارستان ارجاع نمی شود، ابراز داشت: این افتخار ما بوده است که تا کنون علی رغم مشکلات مالی بیمارستان اجازه نداده ایم هیچ بیماری جهت تهیه ملزومات خود (از یک ریال تا 100 میلیون تومان) به بیرون بیمارستان ارجاع شود.
وی تصریح کرد: این موفقیت یکی از مهمترین اقدامات بیمارستان در قالب برنامه تحول نظام سلامت بوده است که توانست میزان رضایت مندی مردم را افزایش دهد.
ارتقای هتلینگ از نقاط افتخار بیمارستان شهید کامیاب است
دکتر ملکی ارتقای هتلینگ بیمارستانی را از نقاط افتخار بیمارستان شهید کامیاب عنوان کرد و اظهار داشت: این بیمارستان 50 سال قدمت دارد و به صورت تخصصی تحت عنوان بیمارستان تروما ساخته نشده است و شاید هم اصلا به صورت تخصصی بیمارستان نبوده و یک مرکز نگهداری بوده است.
مدیر بیمارستان شهید کامیاب مشهد ادامه داد: در این مدت بسیاری از زیر ساخت های بیمارستان فرسوده و قدیمی شده است که بعد از اجرای برنامه تحول نظام سلامت و ارتقای هتلینگ بر تغییر شکل بیمارستان متمرکز شدیم.
وی متذکر شد: هتلینگ بیمارستان شهید کامیاب با 15 سال قبل خود تفاوت بسیار زیادی پیدا کرده است به شکلی که نه تنها در ظاهر بلکه در زیر ساخت ها نیز ما شاهد تحولات بسیار خوبی بوده ایم.
دکتر ملکی با تاکید بر این موضوع که این بیمارستان باید حداقل 25 سال دیگر کار کند، ابراز داشت: جهت رسیدن به این مهم پایه های بیمارستان باید مقاوم سازی لازم را دریافت می کرد که بر این اساس به طور کامل تاسیسات بیمارستان تعویض شد.
مدیربیمارستان شهید کامیاب مشهد ادامه داد: موتورخانه بیمارستان، سیستم برق اضطراری، سیستم لوله کشی و کلیه زیر ساخت بیمارستان که دیده نمی شود؛ اما بسیار مهم است کاملا تغییر پیدا کرد و در نهایت دو سوم بیمارستان را نوسازی کردیم.
بیمارستان شهید کامیاب رتبه برتر کشور را در زمینه ارتقاء هتلینگ کسب کرده است
وی به زیباسازی بخش های درمانی بیمارستان به عنوان یک نقطه مثبت در اجرای هتلینگ بیمارستانی اشاره کرد و بیان داشت: تا کنون بازسازی بخش های اورژانس، ارتوپد یک، ارتوپد دو و جراحی بیمارستان را انجام شده است و بلوک زنان را نیز تا سه هفته آینده افتتاح خواهیم کرد.
دکتر ملکی ابراز داشت: در سال گذشته مجموع این اقدامات باعث شد که بیمارستان آموزشی و پژوهشی شهید کامیاب در زمینه ارتقای هتلینگ در بین 35 بیمارستان رتبه برتر را به دست بیاورد.
مدیر بیمارستان شهید کامیاب مشهد خاطر نشان کرد: تعداد مراجعین بیمارستان قبل از اجرای برنامه تحول نظام سلامت سالیانه بیش از 48 هزار نفر بوده است که بعد از اجرای برنامه تحول نظام سلامت به 51 هزار مراجعه کننده رسیده است.
دکتر ملکی به تعداد افراد بستری شده در بیمارستان قبل و بعد از برنامه تحول نظام سلامت اشاره کرد و بیان داشت: قبل از برنامه تحول نظام سلامت 15 هزار بیمار بستری در بیمارستان شهید کامیاب حضور داشتند که این تعداد به 16 هزار و 300 مورد افزایش پیدا کرده است.
افزایش 10 درصدی ضریب اشغال تخت در بیمارستان شهید کامیاب
مدیر بیمارستان شهید کامیاب مشهد ضریب اشغال تخت پس از اجرای برنامه تحول را با 10 درصد رشد حدود 90 درصد عنوان کرد و متذکر شد: در کل جهت اجرای برنامه تحول نظام سلامت در قسمت های مختلف بیمارستان(خدمات مقیمی، خدمات ویزیت، هتلینگ و کاهش میزان پرداختی بیمار) حدود 90 میلیارد ریال هزینه شده است.
وی بیان داشت: البته با توجه به اهمیت بحث برنامه تحول نظام سلامت بخش ناچیزی از درآمد بیمارستان جهت پیشبرد این برنامه هزینه شده است؛ که این مهم شاید در هیچ بیمارستان دیگری اتفاق نیفتاده باشد.
دکتر ملکی به محدوده خدمات درمانی بیمارستان اشاره کرد و گفت: تلاش اصلی ما پوشش دادن خدمات برای بیماران ترومایی است به نحوی که در هفته قبل تمام 63 تخت ICU بیمارستان اشغال شده بود.
مدیر بیمارستان شهید کامیاب مشهد خاطر نشان کرد: تیم درمانی بیمارستان شهید کامیاب تنها داخل مشهد را پوشش نمی دهد، بلکه شرق کشور از استان گلستان گرفته تا خراسان شمالی، جنوبی و سیستان بلوچستان را تحت پوشش دارد.
وی به پذیرش بیمار از کشورهای اطراف اشاره کرد و اظهار داشت: بیمارستان شهید کامیاب از کشورهای افغانستان، تاجیکستان، عراق و...نیز بیمار می پذیرد و گاه خواست خود بیماران است که از شهرستان مختلف کشور جهت درمان به این بیمارستان منتقل شوند.
دکتر ملکی مهمترین عامل موفقیت بیمارستان شهید کامیاب مشهد را لطف خداوند و دعای بیماران دانست و ابراز داشت: در بیمارستان شهید کامیاب بیماران بسیاری از حالت کما خارج می شوند و دعای خود را پشتوانه کاری تیم درمانی بیمارستان می کنند.
برنامه محوری از عوامل موفقیت بیمارستان شهید کامیاب
مدیر بیمارستان شهید کامیاب مشهد موفقیت این بیمارستان را در ادامه برنامه ریزی موفق عنوان کرد و بیان داشت: ما در ابتدا کل بیمارستان را مورد بازبینی قرار داده و هیچ برنامه ای را برای بیمارستان بدون برنامه ریزی اجرا نکرده ایم که بر این اساس برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را برای بیمارستان تبیین کردیم.
وی تصریح کرد: یکی از برنامه های ما که مورد تائید وزارت خانه هم بوده است گرفتن مشاوره از بخش خصوصی در بحث طراحی های اولیه و اجرا بوده است که خوشبختانه توانستیم از نظرات کارشناسی این افراد استفاده کنیم.
اجرای طرح اورژانس متمرکز بیمارستان شهید کامیاب در مساحت چهار هزار و 600 متر مربع
دکتر ملکی در ادامه از همراهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با مسئولان بیمارستان امدادی مشهد تشکر کرد و ابراز داشت: یکی از کارهای بزرگی که به مدد این همراهی آغاز کرده ایم ساخت اورژانس متمرکز ترومای استان و شرق کشور با مساحتی بالغ بر چهار هزار و 600 متر مربع است.
مدیر بیمارستان شهید کامیاب مشهد ادامه داد: طبقه همکف اورژانس مرکزی مرحله اول پذیرش بیمار را دارد، در طبقه اول ICU و پذیرش بیمار به تفکیک آقایان و خانم ها ساخته خواهد شد و طبقه سوم آزمایشگاه است که ظرف 18 ماه آینده این پروژه تکمیل و مردم استفاده لازم از آن را خواهند برد.
وی به ساخت اتاق عمل مرکزی بیمارستان شهید کامیاب اشاره داشت و ضمن درخواست حمایت مسئولان دانشگاه جهت ساخت این طرح، بیان کرد: بیمارستان در حال حاضر دو اتاق عمل در دو فضای جداگانه و با مجموع 700 متر مربع دارد که بسیار قدیمی است.
دکتر ملکی اضافه کرد: اتاق های عمل کنونی بیمارستان بسیار قدیمی است؛ که بر این اساس نقشه های اولیه اتاق عمل مرکزی بیمارستان را ریخته ایم و امید داریم در صورت موافقت نهایی، ساخت این فضا را با توجه به تعداد بالای عمل های جراحی دنبال کنیم.
مدیر بیمارستان شهید کامیاب مشهد به تعداد تخت های بیمارستان شهید کامیاب مشهد اشاره کرد و گفت: بیمارستان شهید کامیاب در مجموع 320 تخت دارد که از این تعداد سهم ICU 63، جراحی 10، اورولوژی سه، ارتوپدی در مجموع 80، گوش ، حلق و بینی شش، فک و صورت شش، اعصاب مردان 30، اعصاب زنان 35، جراحی عروق 17 و سوانح نیز 33 تخت است.
وی به افزایش تعداد تخت های درمانی و ICU اشاره کرد و ابراز داشت: در بسیاری مواقع ما تا 400 بیمار بستری در بیمارستان داریم که بر این اساس باید تعداد تخت های بستری و ICU خود را تا 450 تخت افزایش دهیم.
بیماران اورژانسی، در سریعترین زمان ممکن تعیین تکلیف می شوند
دکتر ملکی در خصوص فرایند پذیرش و بستری به هنگام و کوتاه مدت بیماران در بیمارستان شهید کامیاب مشهد، تصریح کرد: بیماری که بد حال است و به بیمارستان با شرایط حاد وارد می شود در کمتر از سه دقیقه وارد ICU و کمتر از یک دقیقه جراح اعصاب و جراح عمومی و ارتوپدی بر بالین وی آماده می شوند.
مدیر بیمارستان شهید کامیاب مشهد، اظهار داشت: این موفقیت در بیمارستان شهید کامیاب ، حاصل یک کار تیمی است؛ که به صورت زنجیره ای از هماهنگی میان اورژانس، ICU، بخش درمانی و قسمت اداری بیمارستان شکل گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: بیمارستان شهید کامیاب این انعطاف را دارد که اگر همزمان 50 بیمار تروما به آن وارد شوند هماهنگی لازم جهت درمان وجود داشته باشد و طی یک مانور در یک ماه قبل خود را برای شرایط بحران در استان آماده کرده ایم تا در صورتی که پنج هزار بیمار یک باره وارد بیمارستان شوند هر فردی نقش خود را بداند.
مدیر بیمارستان شهید کامیاب مشهد در پایان، چشم اندازاين بیمارستان را تبدیل آن به شاخص ترین مرکز تورماتولوژی در منطقه عنوان کرد و بیان داشت: برای رسیدن به این مهم تلاش بسیار خوبی کرده ایم که امید داریم به این هدف بزودی برسیم.