مدیر اجرایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در سال سوم اجرای برنامه تحول نظام سلامت تلاش داریم تا همکاران بخش‌های مختلف درآمدی بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه را در اجرای هر چه‌بهتر بسته کاهش فرانشیز به‌عنوان شاه‌بیت برنامه تحول نظام سلامت هماهنگ کنیم.

دکتر صادقی پور در گفت و گو با وب دا؛ در حاشیه برگزاری جلسه پرسش و پاسخ با رابطین برنامه تحول نظام سلامت و همکاران و مدیران مالی بیمارستان‌های تابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در تالار اجتماعات بیمارستان امام رضا (ع) برگزار شد، گفت: در سال‌های اول و دوم اجرای برنامه تحول نظام سلامت که از اردیبهشت‌ماه سال 1393 آغاز شد، بیشترین تلاش ما اجرای کامل برنامه در بیمارستان‌های زیرمجموعه دانشگاه بود.

وی ادامه داد: در سال سوم اجرای این برنامه مهم؛ عمده تلاش ما در حل مشکلات ایجادشده در مسیر روند اجرایی برنامه بوده است و در حال حاضر تلاش عمده‌ای در راستای پیاده‌سازی هر چه‌بهتر برنامه تحول نظام سلامت، ارزش بخشی و افزایش کیفیت برنامه داریم.

مدیر برنامه تحول نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطرنشان کرد: بر این اساس نیز با همین رویکرد و با پرداختن به مهم‌ترین قسمت برنامه تحول نظام سلامت که شاه‌بیت این برنامه محسوب می‌شود یعنی کاهش دریافتی از جیب مردم (کاهش فرانشیز) جلسه‌ای را با حضور همکاران قسمت‌های مختلف درآمدی بیمارستان‌های تابع دانشگاه، کارشناسان حوزه مالی و رابطین تحول سلامت در بیمارستان‌ها برگزار شد.

 دکتر صادقی پور با تأکید بر این نکته که باید تا جای ممکن بیمارستان‌ها با مدیریت مالی خود به بهبود اجرای این بسته کمک کنند، اظهار داشت: قبل از اجرای برنامه تحول نظام سلامت در سال 1392 پرداخت از جیب مردم در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی و حتی در بیمارستان‌های دولتی بین 40 تا 60 درصد برای بیماران بستری بود.

مدیر اجرایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اضافه کرد: با اجرای این برنامه پرداختی مردم از جیب به  سه درصد برای افرادی که تحت عنوان سیستم ارجاع به بیمارستان‌های دولتی مراجعه می‌کردند، شش درصد برای ساکنین شهرها و در قسمت ملزومات و تجهیزات مصرفی نیز حدود پنج‌تا 10 درصد مشخص شد.

مدیر برنامه تحول نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت: برخی اعمال جراحی گران‌قیمت که بیمه‌ها تعهدی در پرداختی به آن نداشتند نیز در قالب برنامه تحول سلامت از منابع این طرح تأمین و با رعایت برخی استانداردها در حمایت دولت قرار گرفت.

وی افزود: بسته کاهش فرانشیز در رویکرد اولیه خود مانع از حضور بیمار جهت خرید دارو و ملزومات مصرفی در خارج از بیمارستان‌ها و این مهم به بیمارستان‌ها سپرده شد تا در روابط کاملاً اداری، قانونی و با شرایطی که در سایت وزارت خانه اعلام گردیده است، ملزومات و داروها خریداری شود و بیمار دادوستدی در این راستا با شرکت‌ها نداشته و دست واسطه‌ها را در این راستا کوتاه کنیم.

دکتر صادقی پور تأکید کرد: رویکرد دوم در خصوص بسته کاهش فرانشیز؛ در راستای کاهش پرداختی مردم از جیب در عین دریافت بهترین خدمات با بهترین کیفیت بود.

وی فزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانست در همان سال اول اجرای برنامه تحول نظام سلامت به میزان 83 درصد کاهش پرداختی از سوی بیماران روستایی و شهری را در پرونده خود ثبت کند و پرداختی بیماران روستایی از 15 درصد را به  سه درصد برساند.

مدیر اجرایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه به دیگر بسته‌های برنامه تحول نظام سلامت اشاره کرد و افزود: بسته‌های مقیمی و ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و در بیمارستان‌های دانشگاهی؛ تلاش دارد تا برای بیمارانی که به اورژانس مراجعه می‌کنند بهترین خدمات درمانی با حضور متخصص مقیم  را فراهم کند.

وی ادامه داد: این بسته به دنبال حضور پزشک مقیم در اورژانس شهرستان‌ها با درجه محرومیت است تا تعهد ماندگاری و حضور برای پزشک متخصص، موجب دریافت خدمات در تمام 24 ساعت شبانه‌روز برای مردم این مناطق  باشد.

مدیر برنامه تحول نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: تقریباً 90 درصد پزشکان که به شهرستان اعزام (ضریب k و ماندگاری) شده‌اند مقیم هستند؛ اما در مشهد با توجه به اینکه برخی از گروه‌های تخصصی در بیمارستان‌های آموزشی دستیاران سال چهارم هستند به این نتیجه رسیدیم که در همه رشته‌ها نیاز به پزشک مقیم نیست و با توجه به این‌که بر اساس تعداد تخت بیمارستان‌ها تعداد مجوز مقیمی در بیمارستان‌های مختلف، متفاوت است؛ تلاش شد در رشته‌های اصلی و پایه در بیمارستان‌های مشهد پزشک مقیم داشته باشیم.

وی با تأکید بر مشارکت 250 پزشک دربسته مقیمی، بیان داشت: دانشگاه مشهد با 46 مجوز در مشهد و 34 مجوز در شهرستان‌ها با مشارکت و پوشش 43 درصدی پزشکان کار خود را در خصوص این بسته پیش برده است و در حال حاضر با 82 مجوز مقیمی در کل دانشگاه (9 بیمارستان در مشهد و 11 بیمارستان در شهرستان‌ها) و با پوشش 80 درصدی در حال فعالیت در این خصوص هست.

مدیر برنامه تحول نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: دربسته ماندگاری نیز در سال 1393 با تعداد 40 پزشک تمام‌وقت و در حال حاضر با تعداد 50 پزشک تمام‌وقت به‌صورت ماندگار در شهرستان‌ها مشغول به فعالیت روند کار این بسته را دنبال می‌کنیم.

دکتر صادقی پور به بسته ترویج زایمان طبیعی اشاره کرد و افزود: با اجرای این بسته تلاش شد تا مادران را تشویق و ترغیب به زایمان طبیعی کنیم؛ زایمانی که هم ازنظر عوارض سلامتی برای مادر بسیار کم عارضه تر از زایمان سزارین و هم عوارض کمتری برای نوزادی دارد که به این شکل به دنیا می‌آید.

 مدیر اجرایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت: بر اساس این بسته، زایمان طبیعی برای مادران در بیمارستان‌های دانشگاهی رایگان، کلاس‌هایی را در بیمارستان‌های دولتی و غیردولتی در راستای ترویج این نوع زایمان برگزار و به بهسازی بلوک‌های زایمانی و ساخت اتاق‌های LDR پرداخته تا مادر در کنار همراه خود بتواند زایمانی راحت و با آرامش روانی بیشتری داشته باشد.

دکتر صادقی پور ادامه داد: بسته هتلینگ نیز از دیگر بسته های این برنامه به شمار می رود که با توجه به فرسوده بودن ساختار بیمارستان های دانشگاهی، ار طرف وزارت خانه منابع مالی بسیار خوبی در این راستا تخصصیص داده شد؛ که  علاوه بر ارائه و بهبود کیفیت ارائه خدمات بیماران از فضای بستری مناسبی برخوردار باشند.

وی تاکید کرد: در بسته ماندگاری نیز در سال 1393 با تعداد 40 پزشک تمام وقت و در حال حاضر با تعداد 50 پزشک تمام وقت به صورت ماندگار در شهرستان ها مشغول به فعالیت هستند.

مدیر اجرایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بسته ارتقای خدمات ویزیت اشاره کرد و ابراز داشت: در راستای رنجش برخی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان ها از زمان کم اختصاصی پزشکان جهت انجام معاینه، ویزیت و سایر اقدامات و به جهت تشویق پزشکان متخصص جهت حفظ استاندارد زمان ویزیت بیمار و بر حسب این که پزشک عمومی، پزشک متخصص، فوق تخصص یا رشته های فوق تخصصی و تخصصی باشد تشویقی برای پزشکان در نظر گرفته شد.

مدیر برنامه تحول نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی در پایان، گفت: در حال حاضر 65 درصد پزشکان در طرح ارتقای ویزیت به صورت تمام وقت مشارکت داشته اند که به صورت میانگین 200 هزار ویزیت تا کنون انجام شده است.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image