رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اجرای برنامه تحول نظام سلامت اظهار داشت: اجرای این برنامه یکی از اقدامات مهم در کشور و حتی در منطقه به شمار می رود و با اجرای آن ،حرمت و کرامت بیماران حفظ شد.
به گزارش وب دا، دکتر مهرابی بهار با تبریک سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با بیان اینکه تا قبل از اجرای این برنامه بیماران برای دریافت تخفیف خدمات بستری و بیمارستانی دچار مشکل و سرگردانی می شدند خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیماران بستری در مناطق شهری 7 درصد هزینه و در قالب نظام ارجاع 5 درصد هزینه ها را پرداخت می کنند و بسیاری از مشکلاتی که بیماران قبل از این برای پرداخت هزینه های بستری با آن مواجه بودند مرتفع شده است.
وی با اشاره به اینکه با اجرای برنامه تحول نظام سلامت عدالت نسبی در حوزه سلامت و خدمات حاکم شده است گفت: تا پیش از اجرای برنامه تحول نظام سلامت،دسترسی مردم به خدمات درمانی بسیار مشکل بود و این در حالی است که در حال حاضر پزشکان به صورت تمام وقت در مشهد و شهرستان های زیر پوشش به بیماران خدمات ارائه می دهند.
وی مدت اقامت پزشکان متخصص در شهرستان ها را تا پیش از اجرای این برنامه 13 روز در ماه عنوان کرد و گفت: این میزان در حال حاضر به 24 روز و به صورت شبانه روزی رسیده است.
اجرای برنامه پزشک خانواده با رویکرد پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اجرای برنامه پزشک خانواده اظهار داشت: در برنامه پزشک خانواده هر سه هزار و 500 نفر زیر پوشش یک پزشک قرار می گیرند که با اجرای آن از بروز بیماری های غیر واگیر و یا مشکلات ناشی از این بیماری ها جلوگیری می شود.
دکتر مهرابی بهار با اشاره به اینکه تمامی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، زیر پوشش برنامه پزشک خانواده قرار دارد اظهار داشت: در قالب این برنامه برای هر فرد پرونده الکترونیک سلامت تشکیل شده و تمام سوابق سلامتی و بیماری فرد در آن به ثبت می رسد.
ارائه خدمات فعال بهداشتی به جمعیت ساکن در مناطق حاشیه
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به گسترش خدمات بهداشتی در مناطق حاشیه شهر مشهد اظهارداشت: مشهد مقدس با یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت حاشیه نشین بیشترین جمعیت را در این زمینه داراست که با اجرای برنامه تحول نظام سلامت به عنوان نخستین شهر کشور تمامی ساکنان این مناطق را زیر پوشش قرار داد.
دکتر مهرابی بهار اظهار داشت: بر اساس این برنامه هر 12 تا 15 هزار نفر زیر پوشش یک پایگاه بهداشتی و هر 30 تا 50 هزار نفر نیز زیر پوشش یک مرکز جامع خدمات سلامت قرار گرفتند.
وی با اشاره به اینکه در این طرح به صورت فعال در حوزه بیمار یابی به ویژه با رویکرد پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر خدمات ارائه می شود گفت: در مراکز خدمات جامع سلامت علاوه بر تیم های بهداشتی شامل ماما، روانشناس، کارشناس تغذیه و بهداشتی، یک پزشک نیز حضور داشته و به صورت فعال خدمات را به بیماران ارائه می دهند.
43 درصد از اعضای هیات علمی دانشگاه استاد و دانشیار هستند
وی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای 850 عضو هیات علمی است که 43 درصد از این تعداد، دانشیار و استاد هستند.
وی تعداد دانشجویان این دانشگاه را هشت هزار و 500 نفر اعلام کرد و اظهار داشت: این تعداد دانشجو در مقاطع مختلف از جمله کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای حرفه ای، دکترای تخصصی و فوق تخصصی در 161 رشته مشغول به تحصیل هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی مشهد 14 شهرستان استان خراسان رضوی را زیر پوشش دارد اظهار داشت: 26 بیمارستان در این شهرستان های زیر پوشش از جمله مشهد فعال است که به زودی دو بیمارستان دیگر نیز به مجموع مراکز درمانی این دانشگاه افزوده خواهد شد.
ارتقاء شاخص های بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
دکتر مهرابی بهار، مرگ و میر نوزادان و کودکان زیر یک سال و 5 سال و مرگ و میر مادران باردار را از مهمترین شاخص های بهداشتی عنوان کرد و اظهار داشت: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مرگ و میر نوزادان 112 در هر یک هزار نفر بود که این رقم در حال حاضر به 11 در هر یک هزار، در مرگ و میر کودکان زیر یک سال از 129 در هزار به 27 در هزارو مرگ و میر کودکان زیر 5 سال نیز از 175 در هزار به 35 در هزار نفر رسیده است.
دکتر مهرابی بهار با اشاره به اینکه از اواسط دهه 60 وضعیت بهداشت شرایط مناسب گرفت و خدمات بهداشتی و درمانی نیز گسترش یافت خاطر نشان کرد: در حوزه مرگ و میر مادران باردار نیز از 245 در یک صد هزار نفر در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به 35 نفر در یک صد هزار نفر رسیده است.
وی با اشاره به اینکه شاخص امید به زندگی یکی از مهمترین شاخص های بهداشتی در کشورها به شمار می رود اظهار داشت: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی شاخص امید به زندگی 57 سال بود که این میزان در سال 95 به 75 سال رسید و این در حالی است که بسیاری از کشورها افزایش شاخص امید به زندگی را داشته اند اما این شتاب کم نظیر است و در حال حاضر جزء 5 کشور نخست دنیا در این زمینه هستیم.
پوشش 97 درصدی واکسیناسیون در کشور/ایران در ردیف کشورهای نخست دنیا
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نرخ رشد جمعیت را یکی از موضوعات چالشی کشور در حال حاضر عنوان کرد و اظهار داشت: نرخ رشد جمعیت در ابتدای دهه شصت 4 بود که در حال حاضر این میزان به 1.4 رسیده و این در حالی است که اگر در کشوری که از نظر بهداشتی در شرایط مناسبی قرار دارد نرخ رشد جمعیت 2.1 باشد، رشد جمعیت ثابت می ماند و باید توجه کرد که رشد جمعیت در حال حاضر پایین بوده و آسیب جدی به جمعیت کشور وارد می کند.
دکتر مهرابی بهار یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران را پوشش واکسیناسیون عنوان کرد و اظهار داشت: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی،پوشش واکسیناسیون بسیار ناچیز بود و این در حالی است که در این زمینه با پوشش 97 درصد در ردیف کشورهای رتبه نخست دنیا قرار داریم.