رييس سازمان غذا و داروي کشور، طرح تحول نظام سلامت را اقدامي بزرگ در عرصه بهداشت و درمان کشور قلمداد کرد و گفت: خوشبختانه کاستي‌هاي اين طرح در حد انتظارات و رضايتمندي مردم ،فراتر از ميزان انتظار بوده است و انعکاس رضايتمندي‌ها نه فقط در وزارت بهداشت بلکه در دولت، انرژي مضاعفي را ايجاد کرده است.

دکتر رسول ديناروند در گفت‌و‌گو با خبرنگار وبدا دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با ابراز خرسندي نسبت به پيشرفت طرح تحول نظام سلامت در کشور، اذعان کرد: بي‌ترديد هرچه آماده‌سازي پيش از آغاز طرح‌هاي بزرگ صورت داده باشيم، در جريان اجرا، ناهماهنگي‌ها و کاستي‌هايي پيدا مي‌شود که بايد رفع شود.

وي درباره برخي کاستي‌ها به اين نکته اشاره کرد که براي نمونه ممکن است برخي پزشکان، همکاري قابل‌قبولي نداشته باشند و همچنان داروي خاصي را در نسخ تجويز کنند که در فهرست موردتأييد وزارت بهداشت نيست و بيمار ناگزير به تهيه آن از بيرون بيمارستان شود.

کاستيهاي طرح تحول نظام سلامت برطرف ميشود

دکتر ديناروند اطمينان‌خاطر داد که نواقص و کاستي‌هاي طرح تحول نظام سلامت برطرف مي‌شود و با تخلفات اين چنيني برخورد قاطعي صورت مي‌گيرد.

رييس سازمان غذا و داروي کشور تأکيد کرد: در رابطه با هرکس که توانمندي و قابليت اجراي طرح تحول را ندارد و نمي‌تواند همکاري مناسبي داشته باشد و منجر به بروز برخي کوتاهي‌ها ‌شود، تصميمات موردنظر را اتخاذ مي‌کنيم اما بطور کلي ميزان اين کاستي‌ها بسيارمحدود بوده و بيشتر پرسنل بيمارستاني خوشحال و علاقمند به ارايه خدمات در قالب بسته‌هاي تعريف‌شده هستند.

وي با اشاره به کاهش پرداختي بيماران بستري و تأمين و تدارک نيازهاي اين بيماران دربيمارستان‌ها، گفت: بر اساس اين بسته که يکي از مهمترين و اصلي‌ترين بسته‌هاي تحول نظام سلامت است، براي گرفتن دارو و تجهيزات پزشکي موردنياز بيمار، همراهان او نبايد به زحمت بيفتند و بيمارستان‌ها موظفند نيازها را برطرف کنند.

تلاشهاي جدي نياز است تا رضايت مردم تأمين شود

«برگزاري جلسات متعدد با رؤسا و معاونان دانشگاه‌هاي علوم‌پزشکي کشور از سال گذشته تا کنون درباره چگونگي اجراي طرح تحول نظام سلامت»، موضوع ديگري بود که دکتر ديناروند به آن پرداخت و خاطرنشان کرد: براي تحقق اين اهداف، به تلاش‌هاي جدي پشت و روي صحنه مديران نياز است تا رضايت مردم تأمين شود.

رفع نيازهاي بيماران و کنترل هزينهها ضروري است

وي با بيان اين که «معاونان غذا و داروي دانشگاه‌هاي علوم‌پزشکي وظايف سنگيني در جريان طرح تحول نظام سلامت برعهده دارند»، افزود: بايد تأمين و تدارک دارو مديريت شود و از طرفي رفع نيازهاي بيماران و کنترل هزينه‌ها ضروري است و بر اساس بسته‌هاي تعريف‌شده طرح تحول، هزينه درمان و بستري هيچ بيماري نبايد بيش از 10درصد شود.

رييس سازمان غذا و داروي کشور، سقف هزينه‌هاي درمان و بستري بيماران را معادل اعتبار ابلاغ‌شده به دانشگاه‌هاي علوم‌‌پزشکي کشور عنوان کرد و گفت: براي کنترل هزينه‌ها بايد نظارت جدي داشته باشيم که داروهاي خارج از فهرست و گرانقيمت که هيچ ارجحيت درماني ندارند، در بيمارستان‌ها تجويز نشوند.

بايد از تجويز داروهاي خارج از فهرست با جديت جلوگيري کنيم

وي تصريح کرد: با توجه به اين که داروهاي مشابه مؤثرتر و ارزان‌تري در دسترس است، بايد از تجويز داروهايي که صرفا هزينه براي بيمار، بيمه و وزارت بهداشت به همراه دارد و در درمان و تسريع درمان ممکن است خيلي مؤثر نباشند، با جديت جلوگيري کنيم.

ساختار تجهيزات پزشکي نيازمند ساماندهي مجدد است

دکتر ديناروند با اشاره به «در دسترس بودن تجهيزات پزشکي با کيفيت و قيمت‌هاي مختلف در بازار»، گفت: بيمارستان‌ها موظف هستند تجهيزات پزشکي که کيفيت و قيمتشان را سازمان غذا و دارو تأييد مي‌کند، خريداري کنند و طبق ابلاغيه وزيربهداشت، ساختار تجهيزات پزشکي نيازمند ساماندهي مجدد از سوي دانشگاه‌هاي علوم‌پزشکي است.

تضمين کنيم که هم خدمات بهتري ارايه و هم مديريت هزينه ميکنيم

وي با بيان اين که «اداره داروخانه‌هاي بيمارستاني نياز به تجديد ساختار دارد»، اظهار کرد: بايد تضمين کنيم که هم خدمات بهتري ارايه و هم مديريت هزينه مي‌کنيم و با توجه به اين که، بيمارستاني، تخصص خاص و پزشکان ويژه‌اي دارد و همه در زمينه‌هاي يکسان فعاليت نمي‌کنند ،تهيه فهرست دارو و تجهيزات پزشکي بيمارستان‌ها بايد در دستورکار قرار گيرد و بيمارستان‌ها ، فارماکوپه‌ها و ليست‌هاي مربوط به خودشان را داشته باشند که کنترل هزينه‌ها نيز رعايت شود.


اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image