مسئول دبيرخانه برنامه تحول نظام سلامت در دانشگاه علوم پزشکي مشهد از اجرايي شدن هفت بسته حمایتی برنامه تحول نظام سلامت در بیمارستانهای دانشگاهی خبر داد.
به گزارش وب دا، دکتر سيد سعيد سعيدي با اشاره به اينکه برنامه تحول نظام سلامت از پانزدهم ارديبهشت به طور همزمان در سراسر کشور آغاز شد اظهار داشت: در اين مدت هفت بسته حمايتي در قالب اين برنامه به دانشگاهها ابلاغ و وارد مرحله اجرايي شده است.
وي کاهش ميزان پرداختي بيماران بستري در بيمارستانهاي دانشگاهي به 10 درصد، ترويج زايمان طبيعي، حضور پزشکان متخصص مقيم در بيمارستانهاي دانشگاهي، حمايت از ماندگاري پزشکان در مناطق محروم و ارتقاي کيفيت خدمات ويزيت در بيمارستانهاي دانشگاهي از جمله بسته هايي برشمرد که از نيمه ارديبهشت تا 15 خرداد به دانشگاهها ابلاغ شد.
مدير اقتصاد درمان، استاندارد و فناوريهاي سلامت دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد: برنامه ارتقاء کيفيت هتلينگ در بيمارستانهاي وابسته و حفاظت مالي از بيماران صعب العلاج، خاص و نيازمند ،بسته هاي حمايتي جديدي است که از پانزدهم خرداد ماه براي اجرا به بيمارستانهاي دانشگاهي ابلاغ شده است .
حضور 24 ساعته کار پردازان در بيمارستانها براي تهيه دارو و ملزومات پزشکي
دکتر سيد سعيد سعيدي با ارائه گزارشي از روند اجراي برنامه تحول نظام سلامت در بيمارستانهاي دانشگاهي اظهار داشت: بر اساس اين برنامه بيماران بستري در بيمارستانهاي دانشگاهي تنها 10 درصد از هزينه ها را پرداخت خواهند کرد و به بيمارستانها ابلاغ شده که بيماران و همراهان آنها براي تهيه دارو و ملزومات به خارج از بيمارستان هدايت نشوند.
وي گفت: در اين راستا اعتباراتي در اختيار بيمارستانها قرار گرفت تا بر اساس نيازهاي دارويي و ملزومات پزشکي نسبت به خريد آنها اقدام کنند.
مسئول دبيرخانه برنامه تحول نظام سلامت در دانشگاه علوم پزشکي مشهد تصريح کرد:همچنين کارپردازاني به صورت 24 ساعته در بيمارستانهاي دانشگاهي فعال و در صورت نياز به دارو و يا ملزومات پزشکي براي بيماران تهيه مي شود.
ارائه بسته هاي تشويقي براي ترويج زايمان بدون درد در بيمارستانهاي دانشگاهي
دکتر سيد سعيد سعيدي اظهار داشت :بر اساس بسته حمايتي ترويج زايمان طبيعي، مادران بارداري که با تشخيص پزشک، اقدام به زايمان طبيعي در بيمارستانهاي دانشگاهي مي کنند تمامي خدمات رايگان خواهد بود و هزينه اي از مادر دريافت نمي شود.
مدير اقتصاد درمان، استاندارد و فناوريهاي سلامت دانشگاه علوم پزشکي مشهد افزود:همچنين بر اساس اين برنامه، بسته هاي تشويقي براي متخصصين زنان و بيهوشي به منظور ترويج زايمان بي درد در بيمارستانهاي دانشگاهي در نظر گرفته شده است.
حمايت از ماندگاري پزشکان در مناطق محروم
دکتر سيد سعيد سعيدي با اشاره به اجراي بسته حمايتي ماندگاري از پزشکان در مناطق محروم اظهار داشت: بر اساس اين بسته تلاش مي شود که حمايتهاي ويژه اي از پزشکان به ويژه پزشکان عمومي که در مناطق محروم فعاليت مي کنند انجام شود.وي تصريح کرد:همچنين برنامه ريزي شده است به منظور افزايش انگيزه پزشکان،تا دهم ماه بعد، حق الزحمه پزشکان پرداخت شود.
ارائه بسته هاي تشويقي به پزشکان متخصص تمام وقت
مسئول دبيرخانه برنامه تحول نظام سلامت در دانشگاه علوم پزشکي مشهد در خصوص اجراي بسته حمايتي ارتقاء خدمات ويزيت در بيمارستانهاي دانشگاهي نيز اظهار داشت: در اين بسته ها خدمات ويزيت سرپايي در کلينيک هاي بيمارستانهاي دانشگاهي توسط متخصصين و همچنين بر اساس استانداردهاي بين المللي ويزيت شامل مدت زمان معاينه و ميزان پذيرش ارتقاء مي يابد.
دکتر سعيدي خاطر نشان کرد: بر اساس اين برنامه بسته هاي تشويقي براي پزشکاني که به صورت تمام وقت در درمانگاهها و کلينيک هاي بيمارستاني خدمات ارائه مي دهند در نظر گرفته شده است .
پزشکان متخصص در مراکز اورژانس بيمارستانها مقيم مي شوند
سخنگوي برنامه تحول نظام سلامت در دانشگاه علوم پزشکي مشهد در خصوص حضور پزشکان مقيم در بيمارستانهاي دانشگاهي اظهار داشت: تا پيش از اجراي اين طرح پزشکان متخصص به صورت آنکال در مراکز اورژانس فعال بودند و در صورت نياز بر بالين بيمار حاضر مي شدند که اين امر در برخي مواقع موجب از دست دادن زمان طلايي براي درمان بيمار مي شد .
دکتر سعيدي با اشاره به اينکه با اجراي اين بسته حمايتي، پزشکان متخصص طب اورژانس ،زنان ، بيهوشي، داخلي ، قلب و اطفال نيز در مراکز اورژانس بيمارستانها ،حضور خواهند داشت خاطر نشان کرد: مفهوم مقيم شدن اين است که پزشک متخصص در پاويوني که در بيمارستان در نظر گرفته مي شود مستقر و خدمات را در صورت نياز ارائه مي دهد.
وي با اشاره به اينکه اين بسته حمايتي با استقبال مناسب بسياري از پزشکان متخصص در شهرستانهاي زير پوشش دانشگاه علوم پزشکي مشهد روبرو شده است اظهار داشت:در مشهد نيز در برخي از بيمارستانها از جمله امام رضا(ع) و شهيد هاشمي نژاد با فعال شدن پزشکان متخصص طب اورژانس، اجرايي شده است و در ديگر بيمارستانها نيز در حال برنامه ريزي و اقدام است.
حمايت از بيماران صعب العلاج و نيازمند
وي حفاظت مالي از بيماران صعب العلاج ، خاص و نيازمند را از بسته هاي حمايتي جديدي برشمرد که در بيمارستانهاي دانشگاهي اجرايي شده است.
دکتر سعيدي اظهار داشت:بر اساس اين بسته حمايتي بيماران سرطاني، ام اس، بيماران پيوندي، هموفيلي و تالاسمي، صرع هاي مقاوم به درمان ، انحراف ستون فقرات، بيماران بستري طولاني مدت در بخش مراقبتهاي ويژه، سوختگي و مسموميت، زير پوشش برنامه هاي حمايتي قرار مي گيرند.
مدير اقتصاد درمان، استاندارد و فناوريهاي سلامت دانشگاه علوم پزشکي مشهد تصريح کرد: همچنين بيماراني که توانايي پرداخت 10 درصد از هزينه هاي بيمارستاني را ندارند نيز با معرفي با مددکاري و کمک کميته امداد پس از بررسي هاي لازم در خصوص بضاعت مالي تا سقف 500 هزار تومان زير پوشش برنامه حمايتي قرار مي گيرند.
ارتقاء کيفيت هتلينگ در بيمارستانهاي دانشگاهي
دکتر سعيدي با اشاره به اينکه ارتقاء کيفيت هتلينگ در بيمارستانهاي دانشگاهي از ديگر بسته هاي حمايتي است که از پانزدهم خرداد اجرايي شده گفت: بر اين اساس دو تيم ارزياب به بيمارستانها اعزام تا پس از ارزيابي در خصوص ارتقاء هتلينگ، اعتبارات لازم در اختيار بيمارستانها قرار بگيرد.
دکتر سعيدي تصريح کرد: مسئوليت ارزيابي تمامي بيمارستانهاي دانشگاهي استان خراسان بزرگ(رضوي،شمالي،جنوبي) بر عهده دانشگاه علوم پزشکي مشهد قرار گرفته است و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي نيز اعتبارات مورد نياز را اختصاص داده است.
وي خاطر نشان کرد:پس از اعلام نيازمندي هاي بخش هاي بستري، بيمارستانها تا 4 ماه پس از آن بايد اقدامات لازم را در خصوص ارتقاء هتلينگ بيمارستانها انجام دهند.
دکتر سعيدي افزود:ارتقاء کيفيت اتاق بستري بيمار و وسايل موجود در اتاق، سامانه احضار پرستار، سامانه هاي گرمايشي و سرمايشي، سرويس هاي بهداشتي بيمار و منوي غذاي بيمار از جمله مواردي است که در بسته هاي حمايتي ارتقاء هتلينگ بيمارستانها به آن توجه شده است.