دکتر رسول ديناروند در گفتوگو با خبرنگار وبدای دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس، درباره افزايش احتمال قاچاق دارو، گفت: وقتي هزينه پرداختي داروها را کاهش ميدهيم، يکي از نگرانيها اين است که سوءاستفادهها بيشتر شود و اقدامات جعل نسخه و مهر و امضاي پزشک و سوءاستفاده از دفترچههاي بيمه افزايش يابد و برخي سودجويان موفق به کلاهبرداري از داروخانهها شوند.
وي افزود:وقتي بيمار غيرواقعي، داروي گرانقيمت را با نرخ پايين و بيمهاي دريافت کند، يعني داروهاي موردنياز بيماران خاص و صعبالعلاج از چرخه تعريف شده خارج شده است.
دکتر ديناروند خاطرنشان کرد: خروج و قاچاق دارو همواره وجود داشته اما در شرايط فعلي و در پي کاهش قيمت داروهاي گرانقيمت، وضعيت سختتر ميشود، از اين رو يکي از موضوعاتي که اداره کل نظارت بر دارو پيگيري ميکند، راههاي جلوگيري از خروج داروها بويژه داروهاي گرانقيمت است تا داروها از چرخه توزيع و مصرف خارج نشوند.
رييس سازمان غذا و داروي کشور گفت: تکلیف و وظیفه دارویی ما به عنوان سازمان و معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علومپزشکی، یک جمله بیشتر نیست و آن، مسوولیت نظارت برسلامت، کیفیت و تأمین دارو و تجهیزات پزشکی است.
دکتر دیناروند افزود: برای کسب موفقیت در این مسیر، نباید کمترین غفلتی صورت گیرد و سیاستهای کنترل هزینهها و نظارت و پایش با قوت پیگیری شود؛ اگر کنترلی نباشد، بودجه، 5برابر هم شود، پاسخگوی نیازها نخواهد بود.
استانهاي مرزي مراقب باشند
در همين حال دکتر پیرصالحی نيز در اين باره گفت: هر چه منابع داشته باشیم، اگر مخارج را محدود نکنیم، بطور قطع این منابع جوابگوی نیازها نخواهد بود و بنابراین باید نظارت کافی را بر مصرف داروها داشته باشیم.
مدیرکل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و داروی کشور نسبت به افزایش احتمال قاچاق و خروج دارو از سیستم بهداشتی و درمانی کشور در پی کاهش قیمت داروها هشدار داد و تصریح کرد: استانهای مرزی باید نظارتهای دقیق و ویژهتری نسبت به این مقوله داشته باشند تا مانع خروج احتمالی داروها از سیستم دارویی کشور شوند.