مدیر نظارت و اعتبار بخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اجرای برنامههای نظارتی مستمر به شکل محسوس و نامحسوس بر روند اجرای تحول نظام سلامت در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه خبر داد.
به گزارش وب دا، دکتر حمید رضا اسلامی در حاشیه دوازدهمین نشست شورای عالی نظارت بر بیمارستانهای دانشگاهی با اشاره به اینکه همزمان با آغاز برنامه تحول نظام سلامت کمیته نظارت بر روند اجرای برنامه در دانشگاه تشکیل شد اظهار داشت: در این کمیته بر روند اجرای بستههای ابلاغی از سوی وزارت بهداشت به صورت دوره ای و مستمر نظارت میشود و نتایج آن به اطلاع رییس و معاونان دانشگاه میرسد.
دبیر کمیته نظارت و ارزشیابی برنامه تحول نظام سلامت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه روند نظارت بر برنامه تحول در چهار سطح انجام میشود و نخستین گام برنامه خود ارزیابی مراکز درمانی است اظهار داشت: بر این اساس، شورای نظارتی بیمارستانها به صورت هفتگی تشکیل جلسه داده و نسبت به رفع کاستیها و نواقص روند اجرای برنامه با همکاری مسئولان اقدام میکنند.
دکتر حمید رضا اسلامی خاطر نشان کرد: در بخش کمیته دانشگاهی نیز پس از بررسی نتایج تمامی بیمارستانها، در صورت وجود مشکل یا کاستی از مسئولان بیمارستانها خواسته میشود، در یک فرصت مشخص از سوی کمیته نسبت به رفع آن اقدام کنند.
وی همچنین از تشکیل تیمهای مشترک نظارتی در سطح دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: این تیمها در قالب کارشناسان بیمه و نظارت و ارزشیابی بر روند اجرای برنامه نظارت میکنند.
مدیر نظارت و اعتبار بخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این سؤال که" روند اجرای برنامه تحول نظام سلامت را در سطح بیمارستانهای زیر پوشش چگونه ارزیابی میکنید" اظهار داشت: در حال حاضر این برنامه باقوت تمام در مراکز درمانی زیر پوشش در حال اجراست و در صورت وجود مشکل در یکی از مراکز با همکاری و هماهنگی تمامی مسئولان نسبت به رفع آن اقدام میشود.
دکتر حمید رضا اسلامی با اشاره به اینکه کاهش هزینههای پرداختی بیماران بستری مهمترین دستاورد این برنامه به شمار میرود اظهار داشت: بر اساس ارزیابیهای انجام شده میزان پرداخت بیماران از 20 تا 30 درصد به کمتر از 10 درصد رسیده که این امر گامی مؤثر در افزایش رضایتمندی به شمار میرود.
وی افزایش زایمان طبیعی در مراکز درمانی دانشگاهی را دومین دستاورد این برنامه عنوان کرد و اظهار داشت: با اجرای این برنامه آمار زایمان طبیعی در مراکز درمانی دارای بخش زایشگاه و زنان و زایمان بهطور چشمگیری افزایش یافته است.
دبیر کمیته نظارت و ارزشیابی برنامه تحول نظام سلامت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: همچنین با اجرای برنامه تحول نظام سلامت، دیگر بیماری برای تهیه دارو و ملزومات به خارج از بیمارستان ارجاع داده نمیشود.