معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از کاهش 50 درصدی آمار ابتلاء به بیماری سالک در دو سال گذشته خبر داد .
به گزارش وب دا ، دکتر رضا سعیدی با اشاره به اینکه بر اساس آمارها در سال 88 پنج هزار نفر به سالک مبتلا شدند اظهار داشت : این رقم در سال 89 به سه هزار و 500 و در سال 90 به دو هزار و 400 مورد کاهش یافته است .
وی اجرای برنامه های آموزشی ، توسعه خدمات بهداشتی و درمانی و مشارکت بین بخشی در پاکسازی مناطق بیماری زا را از جمله دلایل کاهش میزان ابتلا به بیماری برشمرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به انجام عمليات مستمر بهداشتي و بين بخشي در خصوص كنترل سالك افزود: بدنبال شناسايي مناطق آلوده به سالك در مشهد و ديگر شهرها با همكاري شهرداري ها، اقدامات موثري بمنظور جلوگيري از رشد پشه از طريق جمع آوري بهداشتي زباله و نيز ساماندهي نخاله هاي ساختماني كه محل مناسبي برای تكثير پشه عامل بيماري سالك مي باشد، انجام شده است.
دکتر رضا سعیدی افزود: در اين راستا بروشورهاي آموزشي مختلفي با هدف آگاهي بخشي شهروندان در زمينه پيشگيري و درمان سالك توزيع شده است كه نحوه انتقال بيماري، پيشگيري از گزش پشه و طريقه پوشاندن زخم ها بعد از ابتلا از جمله مطالب و مباحث اين بروشورها است.
وی با بيان اينكه تشخيص و درمان بيماري سالك رايگان است، افزود : كرايو تراپي (سرما درماني) يكي از روشهاي درمان سالك است كه طي سالهاي اخير انجام مي شود.
رئیس مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت: در فصول بهار و تابستان میزان گزش پشه خاکی افزایش می یابد و بروز بيماري در سالك شهري دو ماه پس از گزش و در سالك روستايي چهار هفته پس از گزش مشاهده مي شود.