عضو شورای عالی مرکز تحقیقات جراحی عروق و اندوواسکولار دانشگاه علوم پزشکی مشهد مصرف تنباکو در اشکال مختلف را عامل اصلی ابتلا به بیماری بورگر و در نتیجه قطع عضو اعلام کرد .

 

 

 

به گزارش وب دا ، دکتر غلامحسین کاظم زاده در حاشیه آغاز به کار کنگره بین المللی یک صد سال بیماری بورگر تغییرات و چالشها با اشاره به اینکه استعمال سیگار ، قلیان ، ناس ، مواد مخدر سنتی و صنعتی را از عوامل ابتلا به این بیماری برشمرد و اظهار داشت : این بیماری یکی از بیماریهای شایع و  بومی ایران و كشورهای آسیای جنوب شرقی، هند و ژاپن به شمار می رود و بیشتر در افراد جوان مشاهده می شود .

دبیرعلمی كنگره بین المللی صد سال بیماری بورگر، تغییرات و چالش ها افزود : ترك سیگار پیام مهم این كنگره است زیرا سیگار و استعمال دخانیات نقش اصلی در ایجاد بیماری بورگر دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با بیان اینكه اطلاعات كافی در خصوص بیماری بورگر در جهان وجود نداردخاطر نشان کرد بیماری بورگر در كشورهای اروپایی و آمریكایی بندرت مشاهده می شود و بررسی ها حكایت از این دارند كه وضعیت اجتماعی و اقتصادی با شیوع این بیماری رابطه مستقیم دارد.

این متخصص جراحی عروق گفت: در صورت ایجاد بیماری بورگر حتی بعد از قطع سیگار علائم بیماری مانند دردها و مشكلات عروقی باقی خواهد ماند و مشاهده شده است كه برخی از این بیماران ماهها نتوانسته اند به خاطر درد اندامها و عضلات خواب داشته باشند.

دکتر كاظم زاده با اشاره به علائم بیماری بورگر ،افزود: فرد جوان سیگاری با دردهای اندام به پزشك مراجعه می كند و از علائمی مانند درد در زمان راه رفتن، لنگش و درد در زمان استراحت شكایت دارد كه در صورت پیشرفت بیماری سیاه شدگی انگشتان و در نتیجه قطع شدن عضو بدنبال دارد.

وی یا بیان اینكه هنوز درمان قطعی برای معالجه بورگر وجود ندارد، افزود: درمان این بیماری تسكینی است، اولین قدم در معالجه این بیماری قطع سیگار است و برخی از داروهای مسكن برای كاهش درد تجویز می شود.

عضو شورای عالی مرکز تحقیقات جراحی عروق و اندوواسکولار دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان كرد: با كمال تاسف سن شیوع بیماری بورگر زیر 50 سال است و عمده مبتلایان بین سنین 20 تا 35 سال را شامل می شوند

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image