عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به فاکتورهای خطر در بروز بیماری آسم گفت: آلودگی هوا، زمینه ژنتیکی، آلرژی، ریزگردها، ابتلا به عفونت های تنفسی مکرر و در معرض دود سیگار بودن از فاکتورهای خطر در بروز آسم بویژه در بین کودکان و نوجوانان شناخته شده است.
به گزارش وب دا، دکتر داوود عطاران افزود: سرفه های طولانی مدت، خس خس سینه و تنگی نفس از مهم ترین علائم بیماری آسم به شمار می روند.
استاد فوق تخصص بیماریهای ریوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متاسفانه هم اکنون 10 تا 15 درصد کودکان در خراسان رضوی به بیماری آسم مبتلا هستند و این در حالی است که در مطالعه ای که در شهر تهران در سالهای اخیر انجام شد، شیوع آسم در کودکان تهرانی بین 15 تا 20 درصد گزارش شد.
به گفته وی، در بروز بیماریهای تنفسی و آسم به ویژه در شهرستان های جنوبی خراسان رضوی که در معرض گرد وخاک قرار دارند، نقش دارند.
وی با بیان اینکه کشورهای نیوزلند، استرالیا و انگلستان بالاترین شیوع بیماری آسم را در جهان دارند، افزود: در این کشورها شیوع بیماری آسم 25 درصد افراد جامعه را شامل می شود.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده کودکانی که در شرایط بسیار بهداشتی بزرگ می شوند و یا تک فرزند بوده و تعداد خواهر و برادر کمتری دارند، بیشتر در معرض شیوع آلرژی و آسم قرار دارند.
این پزشک فوق تخصص بیماریهای ریوی گفت: با تشخیص و درمان زودرس آسم، می توان از عوارض دیررس و غیر قابل برگشت که همان بیماریهای مزمن انسداد ریوی است، پیشگیری کرد.