عضو مرکز تحقیقات تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بروز اختلال در یادگیری و رشد را از عوارض کاهش ریز مغذیها در میان کودکان برشمرد .
به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر مجید غیور مبرهن با اشاره به اینکه تغيير شيوه هاي زندگي و افزايش استفاده از غذاهاي آماده و تنقلات غير سالم (از نظر وجود ريز مغذي ها )از جمله ساندويچ هاي آماده ، سوسيس و كالباس ، بيسكويت و كيكهاي آماده و نوشابه موجب کاهش ریز مغذیها به ویژه آهن و مس در بدن کودکان می شود اظهار داشت : بر اساس تحقيقات انجام شده در بين دانش آموزان استان 32 درصد اين افراد به كمبود مس و 23 درصد به كمبود روي مبتلا هستند .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پرخاشگري ، كم شدن آستانه تحمل ، اختلال در نشانه هاي بلوغ ، ريزش مو ، ريشه شدن اطراف ناخن ها ، زخم شدن گوشه لبها ، را از جمله عوارض و نشانه هاي كمبود ريز مغذي ها از جمله روي ، مس و آهن در دانش آموزان اعلام كرد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گنجاندن ميوه و سبزي در رژیم روزانه کودک،استفاده دو تا سه واحد شير و فرآورده هاي لبني ، غلات و نان سبوس دار ، استفاده از قندهاي طبيعي همچون خرما و كشمش و گنجاندن گوشت سفيد به ويژه ماهي در رژيم غذايي هفتگي را از جمله راههاي تامين ويتامين ها و عناصر مورد نياز بدن كودكان عنوان كرد و گفت :خانواده ها مي توانند با توجه به تغذيه كودك خود از بروز مشكلات جسماني در سنين بالاتر نيز جلوگيري كنند .
عضو مرکز تحقیقات تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بيان اينكه بسياري از كودكان و دانش اموزان به علت تغذيه نامناسب به اختلالات رشد از جمله لاغري مفرط ،چاقي و كوتاهي قد گرفتار شده اند گفت :مربيان ، والدين و معلمين با ايجاد فرهنگ و آگاه سازي كودكان مي توانند از بروز اين مشكلات جلوگيري كنند.
وی ميزان كالري مورد نياز دانش آموزان را بر اساس قد ، وزن و سن آنها متغير اعلام كرد و افزود براي اين افراد روزانه بين 1300 تا دو هزار كالري نياز است كه والدين با دقت و توجه مي توانند با استفاده از گروههاي غذايي سالم به رشد مناسب و مطلوب كودك خود كمك كنند .