رئیس مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد سوختگی چشم و نابینایی را از عوارض ناشی از مواد محترقه در چهارشنبه پایانی سال عنوان کرد .
به گزارش وب دا ، دکتر علی اکبر صابر مقدم با اشاره به اینکه سوختگی مواد محترقه از جمله ترقه و فشفشه ممکن است آثار سوء و جبران ناپذیری بر بینایی فرد بگذارد گفت : بروز سوختگی های عمیق در پلک و در نتیجه بروز انحراف پلک به داخل و یا خارج ، سوختگی قرنیه و آسیب رسیدن به سلولهای ریشه ای ، سوراخ شدن و زخم عمیق از جمله آسیبهایی به شمار می رود که ممکن است در زمان استفاده از مواد آتش زا به چشم وارد شود .
عضو هیئت علمی گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برخی از افراد در مواد منفجره از مواد دیگری همچون رنگ ، سرنج ، تکه فلز استفاده می کنند و این امر ممکن است با پرتاب شدن به اطراف به اعضای صورت به ویژه چشم آسیبهای جدی وارد کند خاطر نشان کرد : پرتاب تکه های ریز حتی کاغذ و مقوایی که اطراف مواد منفجره پیچیده شده است هم می تواند موجب خراش قرنیه و یا نفوذ به داخل چشم شود .
رئیس مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام عملهای جراحی متعدد،ایجاد محدودیت در حرکات کره چشم ، تخلیه یک یا هر دو چشم و نابینایی و تحمیل هزینه های گزاف به خانواده ها را از عوارض استفاده از مواد منفجره غیر استاندارد در روزهای پایانی سال برشمرد.
دکتر علی اکبر صابر مقدم با اشاره به اینکه در مواجهه با آسیب دیدگی چشم با مواد محترقه از درمان های خودسرانه پرهیز شود،گفت : در اینگونه موارد باید از دستکاری چشم، استفاده خودسرانه از قطره های چشمی، مالش و فشار بر روی کره چشم اجتناب کرده و به کلینیک های تخصصی چشم پزشکی از جمله بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) مراجعه کنند .
وی خاطر نشان کرد : پزشکان متخصص و فوق متخصص مستقر در اورژانس بیمارستان خاتم الانبیا ء(ص) آماده ارائه خدمات به بیماران است.