مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اجرای طرح (case metod) یا مراقبت موردی، پرستاری در منزل یا (home care) و پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران از برنامه های درحال اجرا به منظور ارتقای خدمات پرستاری است که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم زمان با کشور به تازگی آغاز شده است.
به گزارش وب دا، حسن عزتی با اشاره به آیین نامه تاسیس مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل اظهار کرد: هم اکنون 24 مرکز مراقبت پرستاری در محدوده زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت دارند که 18 مرکز در مشهد و بقیه در سایر شهرستان های خراسان رضوی دایر هستند.
وی بیان کرد: تاسیس و گسترش مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل با هدف پرستاری ایمن و با کیفیت از برنامه های در حال اجراست، به طوری که به ازای هر 50 هزار نفر جمعیت یک مرکز مراقبت در منزل تاسیس می شود.
به گفته وی، بدین منظور باید در تمام بیمارستانها واحد مراقبت در منزل(Home Care)جهت راهنمایی بیماران و نحوه استفاده از مراکز مشاوره و ارائه مراقبتهای پرستاری در منزل تشکیل شود.
عزتی با اشاره به فرآیند صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستار شاغل در بیمارستانهای دولتی و خصوصی مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: 'پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری' گواهینامه ای است که علاوه بر مدرک تحصیلی دانشگاهی پس از احراز شایستگیهای لازم از نظر صلاحیتهای علمی، انضباطی، اخلاقی، جسمی و روانی به پرستاران تعلق می گیرد.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران یک ضرورت است و نبود آن یکی از نواقص و کاستی های مهم در نظام بهداشت و درمان کشور محسوب می شود و پروانه صلاحیت پرستاری طبق قانون هر پنج سال یکبار مورد بررسی و تمدید قرار می گیرد.
وی گفت: مراقبت پرستاری به شیوه موردی یا case metode یک شیوه مراقبتی اصولی در دنیا است که یک پرستار در یک نوبت کاری تمام مراقبتهای بیمارانش را بر عهده می گیرد و رضایتمندی بیمار، کاهش خطرات برای بیماران و افزایش رضایتمندی پرستاری از مزایای این طرح است.
وی افزود: مراقبت پرستاری به شیوه موردی یکی از قدیمی ترین روشهای پرستاری است و در قالب این طرح هر پرستار در یک نوبت کاری از چند بیمار به طور کامل مراقبت می کند و در ابتدای کار، خود را به بیمارانش معرفی کرده و با تعویض نوبت کاری به بیمار می گوید که از این پس همکارم مراقبتهای شما را انجام می دهد.
وی گفت: در روش رایج مراقبت یک پرستار مسئول گرفتن علائم حیاتی بیمار و پرستار دیگر مسئول ثبت پرونده بیمار است و به جای نگاه انسانی بیشتر نگاه مکانیکی به بیمار درمراقبتها حاکم است.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه خاطر نشان کرد: بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی و خصوصی زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی بر طبق استانداردهای بین المللی اکنون نیازمند شش هزار پرستار جدید هستند.
سید محمد حسن عزتی افزود: شاخص نیروی پرستاری بر طبق استانداردهای جهانی به ازای هر تخت بیمارستانی یک و هشت دهم نیروی پرستار است.
به گفته وی، بر اساس استانداردهای کشوری که 1.25 پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی تعیین شده است و بر این مبنا اکنون مراکز درمانی محدوده دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیازمند یک هزار و 600 پرستار هستند.
وی کادر پرستاری مراکز درمانی و بیمارستانهای خصوصی و دولتی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد را شش هزار و 500 هزار نفر عنوان و اظهار کرد: این تعداد شامل پرستار، کارشناسان هوشبری، اتاق عمل، بهیار و کمک بهیار می باشند.
به گفته وی، چهار هزار و 500 نفر از این تعداد پرستار در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت دارند و بقیه متعلق به بیمارستان های خصوصی، ارتش، سپاه و نظیر آن هستند.
او خاطر نشان کرد: اکنون پرستار بیکار در استان خراسان رضوی نداریم و اگرچه مجوز استخدام برای به کارگیری پرستاران در بیمارستان های دولتی نداریم اما هر پرستار بیکاری که معرفی شود، می تواند در بیمارستان های خصوصی به کارگیری شود.
عزتی با اشاره به آیین نامه تاسیس مراکز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل اظهار کرد: هم اکنون 24 مرکز مراقبت پرستاری در محدوده زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت دارند که 18 مرکز در مشهد و بقیه در سایر شهرستان های خراسان رضوی دایر هستند.