رئیس اداره آفرزیس انتقال خون خراسان رضوی اظهار داشت: از زمان اجرای پذیرهنویسی سلولهای بنیادی در خراسان رضوی تا کنون از 273 نفر از شهروندان نمونه گیری شده که این نمونهها به تهران ارسال شده است.
به گزارش وب دا، دکتر تهرانیان افزود: هر ساله تعداد زیادی از افراد به سرطان و بیماریهای خونی مبتلا میشوند که سلولهای بنیادی میتواند راه درمان آن باشد.
وی گفت: بر اساس بررسیهایی که انجام شده، تنها 25 درصد در افراد خانواده ممکن است از نظر سازگاری بافتی یا ژنتیکی شباهت وجود داشته باشد، اما در اهداکنندگان غیر خویشاوند بسیاری از افراد از نظر ژنتیکی با هم مشابه بودهاند.
رئیس اداره آفرزیس سازمان انتقال خون استان با اشاره به راهاندازی مرکز پذیرهنویسی اهداکنندگان سلولهای بنیادی خونساز(سپاس) در کشور، اظهار کرد: اهداکنندگان خونی که از هر نظر سالم هستند و شرایطی از جمله سن بین 18 تا 50 سال، عدم ابتلا به بیماریهای خونی و عدم اعتیاد به انواع موادمخدر را داشته باشند، میتوانند اهداکننده سلول بنیادی باشند.
وی با اشاره به اینکه یکی از روشهای انتقال سلولهای بنیادی از طریق خون محیطی است، گفت: برای این امر دستگاههایی وجود دارد که فقط فرآورده موردنظر را از خون جدا میکند و آن را برای پیوند به بیمار استفاده میکنند.
دکتر تهرانیان خاطرنشان کرد: در واقع این نمونه سلولهای بنیادی در یک بانک انتقال خون در کشور که شاید در آینده، جهانی نیز بشود، معرفی شده و در صورت نیاز برای بیماران استفاده میشود.
پذیره نویسی سلول های بنیادی روزهای شنبه و یکشنبه و از ساعت 8 الی 12 در پایگاه امام رضا(ع) واقع در میدان شریعتی، ابتدای خیابان دانشگاه انجام می پذیرد، و به همراه داشتن کارت ملی الزامی است.