نوروپاتي ديابتي يكي از عوارض ديابت است كه سبب تخريب اعصاب محيطي در دستهاو پاها پامي شود.

به گزارش وب دا، بر اساس اعلام مرکز تحقیقات سندرم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛نوروپاتي منتشرحسي- حركتي، نوروپاتي موضعي و نوروپاتي اعصاب خودكار از جمله انواع این بیماری به شمار می رود که هر یک با علائم و نشانه هایی بروز می کند.

بي حسي وكرختي يا عدم احساس درد وحرارت،درد شديدوگرفتگي دراندامها،حساسيت بيش از حد به لمس و ازبين رفتن تعادل بدن از جمله علائم نوروپاتي منتشرحسي- حركتي به شمار می رود.

نوروپاتي موضعي که معمولا بصورت ناگهاني بروز مي كند وروي اعصاب خاصي اثرمي گذارد علائمی همچون درد در ناحيه رانها،دردشديددرناحيه لگن،دردقفسه سينه, معده يا پهلوها،ناتواني درديدن اشياء،دوبيني،بي حسي يك طرفه صورت و مشكلات شنوايي بروز می کند.

همچنین در نوروپاتي اعصاب خودكار ،اعصابي كه قلب واندامهاي دروني راتامين مي كند گرفتار مي کند و علائمی همچون اشكال دركاركردمثانه(عدم تخليه كامل مثانه وتكررادرار)،کاهش توان جنسي،تخليه كندمعده،مشكلات گوارشي،اختلال دربلع غذا،اسهال يا يبوست،افت فشارخون وضعيتي،اختلال تعريق را دارد.

افرادديابتي ممكن است درهرزماني به نوروپاتي دچارشوند اما علامتهاي آشكارآن معمولاحدود 10 سال پس از تشخيص ديابت آشکار می شود.

 بسیاری از مبتلايان به ديابت نوروپاتي دارند ولی علامتي ندارند و در حدود یک سوم بيماران علامتهاي نوروپاتي پديدارميشود.

نوروپاتي بطورمعمول درافرادسيگاري بالاي40سال وكساني كه در كنترل قندخون خوددچارمشكل هستند رخ مي دهد.

تشخيص نوروپاتي بر پايه علامتها و معاينه باليني توسط پزشك انجام مي گيرد روشهاي تشخيصي ديگري مانند نوارعصب نيزوجوددارد .

 هدف از درمان، رهايي از مشكلات ايجادشده و پيشگيري از تخريب بيشتر اعصاب است و نخستين گام كنترل قندخون است زيرا از پيدايش مشكلات جديد و بدترشدن عوارض قبلي پيشگيري مي كند.

نوروپاتي يك مشكل شايع دربيماران ديابتي است. اغلب بيماران نسبت به آن آگاه نيستند. نكته مهم كه بايد بخاطرسپرداين است که افرادي كه ازكاهش حس پاهاي خوداطلاعي دارندبايدمراقبت كافي از پاهابعمل آورندوبصورت دوره اي توسط پزشك معاينه شوند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image