رئیس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : فصل بهار و تابستان شایعترین زمان ابتلا به آلرژیهای فصلی به شمار می رود .

 

به گزارش وب دا ، دکتر فرحزاد جباری با اشاره به اینکه آلرژیهای از شایعترین مزاحمان سلامتی انسان به شمار می رود  و با آغاز فصل بهار و شروع گرده افشانی گلها و درختان بروز آلرژی های فصلی نیز در افراد مستعد آغاز می شود اظهار داشت: از عجایب بدن انسان، دفاع بر علیه مهاجمین زیان آور همانند ویروسها و باکتریها می باشد. گاهی اوقات بدن عوامل بی ضرری نظیر مایت، گرد و غبار، قارچها (کپکها)، گرده گیاهان را به عنوان هدف برای سیستم ایمنی شناسایی می کند و سیستم دفاع اختصاصی باعث تخریب این عوامل می شوند.

استادیار ایمونولوژی و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه گرده گیاهان، گرده قارچها، مایت، گردو غبار، سوسکهای حمام، اجزای بدن حیوانات، غذا و نیش حشرات از شایعترین مواد آلرژی زا به شمار می رود خاطر نشان کرد : واکنشهای آلرژیک می توانند در هر عضوی از بدن ظاهر شوند ولی معمولا در بینی، چشمها، ریه یا پوست بارزتر می باشد. همچنین قادر است سینوسها، گلو و دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مهمترین علایم حساسیت شامل عطسه مکرر، آبریزش شدید از بینی، خارش یا آبریزش از چشمها، خارش گلو و گوش و کام، از دست دادن قدرت تمرکز حواس، احساس ناراحتی و بیماری عمومی ، است.

استادیار ایمونولوژی و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه زمینه های ژنتیکی و ارثی عامل مهم بروز آلرژی های فصلی به شمار می رود و بهتر است فرد در صورت ابتلابه پزشک متخصص مراجعه کند گفت : کنترل موثر بیماریهای آلرژیک نیازمند برنامه ریزی، مهارت و صبر و حوصله می باشد. متخصص آلرژی با کمک تجارب و مهارتهای خویش قادر است که برنامه درمانی مناسب برای هر فرد ترتیب دهد تا هدف نهایی که ایجاد یک زندگی طبیعی و عاری از هر گونه مشکلات و شکایات آلرژی است، تامین شود.

وی تجویز داروهای ضد حساسیت و آلرژی و همچنین واکسیناسیون را از جمله راهکارهای درمانی برشمرد و گفت :اجتناب از قدم زدن در گلستانها و باغ ها در فصل بهار ،  استفاده از ماسک در زمان حضور در مکانهای آلرژی زا و آلوده ، اجتناب از عوامل محرک همچون مواجهه با دود سیگار و کاهش و یا قطع مواد غذایی محرک را از جمله راهکارهای پیشگیرانه آلرژی برشمرد .

گفتنی است : کلینیک آلرژی و ایمونولوژی جهت ویزیت بیماران مبتلا به انواع بیماریهای آلرژی و مشکوک به نقص ایمنی روزهای یکشنبه و چهارشنبه در شیفت صبح و عصر روزهای زوج ( شنبه _ دوشنبه_ چهارشنبه ) در بیمارستان قائم (عج) تشکیل شده و بیماران توسط اعضای هیئت علمی فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی ویزیت می شوند .

همچنین در این کلینیک امکان انجام تست های آلرژی جهت تعیین عامل حساسیت ( تست خراش یا پریک ) وجود دارد و برای تایید تشخیص آسم و تعیین شدت آن تست ریه و تفسیر آن انجام می شود .

در آزمایشگاه نقص ایمنی وابسته به کلینیک امکان انجام آزمایشهای تخصصی جهت تشخیص نقایص ایمنی موجود می باشد. شامل اندازه گیری ایمونوگلوبین های سرم به روش نفلومتری، اندازه گیری زیر گروههای IgG، اندازه گیری کمپلمان، تست های اپسونیزاسیون، کموتاکسی، NBT، فلوسایتومتری، تست MMT (تست تحریک Tcell  ها درمقابل میتوژن)، تستهای اینترادرمال DT، کاندیدیا، PPD برای تشخیص نقص ایمنی Tcell اندازه گیری آنتی بادیهای ضد پنوموکوک، دیفتری و کزاز در سرم انجام می شود

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image