عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد فقر آهن را شایعترین نوع کم خونی در جهان برشمرد .


 

عضو گروه هماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کم خوني يا آنمي يعني کم بودن غلظت هموگلوبين خون به گونه اي که خون نتواند به قسمت هاي مختلف بدن اکسيژن کافي برساند و  زماني که غلظت هموگلوبين به کمتر از ۱۲ گرم در دسي ليتر در خانم ها يا کمتر از ۱۴ گرم در دسي ليتر در آقايان برسد فرد دچار کم خونی می شود اظهار داشت : شايع ترين نوع کم خوني در جهان به خصوص در جوامع در حال توسعه کم خوني، فقر آهن است که در خانم ها به دلیل شرایط جسمی و در کودکان و نوجوانان در حال رشد به علت نياز بيشتر به آهن بروز مي کند.

دکتر حسین رحیمی با بیان اینکه رژیمهای سخت غذایی که در آن مصرف برخی از غذاها محدود می شود نیز از عوامل مهم کمک خونی به شمار می رود اظهار داشت : در اين شرايط فرد اگر تغذيه مناسبي نداشته باشد و مکمل کافي دريافت نکند دچار کم خوني شديد مي  شود.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با بیان اینکه احساس ضعف ، خستگی ، تحمل پایین ، خستگی هنگام بالا رفتن از پله ها از علائم کم خونی به شمار می رود که به علت افت غلظت هموگلوبین در فرد ایجاد شده و توانایی انجام کارهای روزمره را در فرد کاهش می دهد گفت: کم خونی در موارد شدید موجب آسیب رسیدن و فشار به قلب می شود و در برخی از موارد آغاز کننده بیماری قلبی است .

فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در برخی از موارد کم خونی و فقرآهن ممکن است نشانه بیماری دیگری باشد گفت:ابتلاء به سرطانهای دستگاه گوارش از جمله معده و روده به دلیل خونریزی از دیگر عوامل کم خونی به شمار می رود.

وی افزود: همچنین  استفاده مکرر از نوشیدنی های گاز دار ، نوشیدن چای پس از صرف غذا، و مصرف شیر به همراه قرص آهن موجب کم خونی و یا شدت یافتن این بیماری می شود .

عضو گروه هماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد استفاده از مواد غذایی حاوی آهن ، استفاده از منابع غذایی جاوی ویتامین ث در هر وعده غذایی براي جذب بهتر آهن(مثل پرتقال، گريب فروت، گوجه فرنگي،کلم، توت فرنگي، فلفل سبز، ليموترش)،گنجاندن گوشت قرمز، ماهی و مرغ در برنامه غذایی ، پرهیز از مصرف چای بلافاصله پس از وعده غذایی ، برطرف کردن مشکلات گوارشی از جمله یبوست ، استفاده از خشکبار مثل توت خشک، برگه آلو، انجير خشک و کشمش که منابع خوبي از آهن است.،استفاده از غلات و حبوبات جوانه زده.،مصرف روزانه يک قرص آهن از پايان ماه چهارم بارداري تا سه ماه پس از زايمان در زنان باردار. و مصرف قطره آهن همزمان با شروع تغذيه تکميلي تا پايان ۲ سالگي در کودکان از جمله راهکارهای پیشگیری از فقر آهن و کم خونی به شمار می رود .

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image