عضو مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عوامل ژنتیکی  و شیوه زندگی را در بروز بیماری آسم موثر دانست .

 

 

به گزارش وب دا ، به نقل از مرکز تحقیقات آلرژی دکتر فاطمه بهمنش بروز التهاب در راههای هوایی  موجب بروز بیماری آسم می شود گفت : علاوه بر عوامل وراثتی عوامل محیطی نیز همچون عفونتهای ویروسی ، استنشاق دود سیگار ، برودت هوا، آلرژنهای استنشاقی و غذایی نیز می تواند در ابتلاء به بیماری آسم موثر باشد .

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه  شیوع آسم در چند دهه اخیر روندی صعودی داشته است . آمار ها نشان دهنده شیوع بالای آسم و آلرژی بین30- 20 در صد در کودکان کشورهای پیشرفته دارد . در حال حاضر میزان شیوع آسم در کشور ما حدود 10 درصد بوده و درحال افزایش است خاطر نشان کرد : درمورد علت افزایش آسم فرضیه های زیادی مطرح شده  که  یکی از این فرضیه ها تغییر رژیم غذایی است . به طور مثال مطالعات زیادی در مورد کمبود ریز مغذی ها مثل روی وسلنیوم در رژیم غذایی موجود است.

استادیار گروه ایمونولوژی و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه  علائم آسم کودکان به سه شکل از جمله خفیف، شدید و مزمن بروز می کند گفت:سرفه ، خس خس سینه ، تنگی نفس ، افزایش خلط، حساس بودن به بوها مانند بوی غذا، بوی عطر و بوی بعضی از گل های تند را از جمله نشانه های این بیماری به شمار می رود .

دکتر فاطمه بهمنش با اشاره به اینکه  گرچه آسم یک بیماری بالقوه خطرناک است است ولی با درمان مناسب اکثر کودکان خوب می شوند اظهار داشت : در بهترین مطالعاتی که بر روی سرانجام درازمدت آسم انجام گرفته است نشان داده که دو سوم کودکان مبتلا به آسم بهبود می یابند که گاهی این امر قبل از بلوغ و یا حوالی آن است ولی در تعداد کمی از بیماران در دوران بزرگسالی، بیماری عود می کند. در بیشتر یک سوم باقی مانده نیز با افزایش سن، بیماری آنها بهبود می یابد و فقط حدود 10درصد  از کودکان مبتلا به آسم در بزرگسالی نیز آسم را به عنوان یک مشکل عمده تجربه می کنند.

عضو مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد استفاده از داروهای کورتون دار استنشاقی را بهترین راه درمان این بیماری عنوان کرد و گفت: استفاده منظم از داروهای تجویزی و اجتناب از حضور در محلهای محرک زا بهترین راه پیشگیری از حملات آسمی است.

وی در خصوص معیارهای کنترل آسم نیز اظهار داشت : هنگامی که آسم کودک به خوبی کنترل شده باشد، تعداد حمله ها نادر است و به علاوه کودک بایدبندرت سرفه شبانه داشته باشد، بندرت به علت سرفه یا تنگی نفس از خواب بیدار شودف به اندازه سایر کودکان فعالیت بدنی داشته باشد و به ندرت سرفه، خس خس، گرفتگی سینه و اشکال در تنفس داشته باشد. و سرماخوردگی او از نظر مدت زمان مانند سایر کودکان باشد.

استادیار گروه ایمونولوژی و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سرفه شبانه، بیدار شدن از خواب در اثر سرفه یا گرفتگی سینه، افزایش سرفه، خس خس و یا اشکال در نفس کشیدن طی ورزش یا کاهش توان انجام فعالیت بدنی به علت آسم و سرفه یا خس خس به هنگام استراحت (در هنگام انجام تکالیف و یا تماشای تلویزیون) را از جمله نشانه های کنتر نا مناسب آسم عنوان کرد .

 گفتنی است : سیزدهم اردیبهشت روز جهاني آسم با سازماندهي سازمان جهاني آسم (GINA) در راستاي همکاري با گروههاي مراقبت بهداشتي و مراقبين آسم در جهت افزايش آگاهي نسبت به آسم و بهبود وضعيت مراقبت از آسم در سراسر جهان معرفي شده است.

   آسم ازجمله بيماري‌هاي شايعي است كه براي تمامي گروه‌هاي سني از شيرخوارگي تا كهولت مشكلات زيادي را ايجاد كرده است. در حال حاضر در حدود 300 ميليون نفر در سراسر جهان از اين بيماري رنج مي‌برند و طي 20 سال اخير اين بيماري در ميان گروه‌هاي سني مختلف، بخصوص كودكان افزايش چشمگيري داشته است.

   امروزه به دليل تغيير سبك زندگي از شيوه زندگي روستايي به شهري در دنياي امروز، شاهد گسترش بيماري‌هاي غيرواگير و مزمن همچون آسم و آلرژي نسبت به گذشته هستيم. از دهه 70  ميلادي به بعد اين افزايش در كشورهاي توسعه يافته كاملا مشهود است، طوري كه هرساله بين 5  تا 7  درصد به ميزان شيوع آسم افزوده مي‌شود.

   آسم دهمين عامل عمر از دست رفته در ايران شناخته شده است. كشور ما از نظر شيوع آسم جزء كشورهاي ميانه دنيا محسوب مي‌شود اما مسئله مهم اين است كه اين بيماري شايع‌ترين بيماري مزمن در كشور است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image