عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد استفاده از گوشت آلوده و غیر مجاز را مهمترین عامل ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو عنوان کرد .
به گزارش وب دا ، دکتر امین بجدی اظهار داشت : تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به دنبال تماس با دام آلوده ، کنه هیامولا آلوده ،خون و ترشحات دام و یا فرآورده های دامی غیر مجاز که خارج از سیستم بهداشتی ذبح شده است در فاصله یک تا چند روز با نشانه های بالینی تب ، سردرد ، تهوع ، بدن درد ، خونریزی ادراری ، گوارشی و یا واژینال در فرد نمایان می شود .
استادیار بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : این بیماری در افراد روستایی و یا کسانی که ارتباط مستقیم با دام دارند همچون قصابان ، دامداران و زنان خانه دار شایعتر است و بیشترین مشکل برای افرادی پیش می آید که خود اقدام به ذبح دام می کنند.
دکتر امین بجدی با اشاره به اینکه بخش زیادی از افراد مبتلا با علائم خفیف به این بیماری مواجه می شوند و درصد کمی از بیماران با علائم متوسط و شدید ( بروز خونریزی) نیاز به مراقبتهای بالینی و بستری دارند اظهار داشت :در صورت تشخیص این بیماری از سوی پزشکان عمومی لازم است که بیمار به پزشکان متخصص عفونی معرفی و تحت درمانهای تخصصی قرار گیرند .
وی با بیان اینکه بیماران در صورت تشخیص به موقع و تجویز داروهای ضد ویروسی بهبود می یابند خاطر نشان کرد:احتمال مرگ تنها برای 10 تا 30 درصد از افرادی که دارای تظاهرات بالینی شدید بوده و دیر هنگام به پزشکان معالج مراجعه کرده اند وجود دارد .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد : بروز علائمی همچون خونریزی و یا تب به طور حتم ابتلا به این بیماری نیست و برای تشخیص بیمار باید به پزشک مراجعه کند .