مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : خوردن صبحانه نقش موثری در موفقیت و یادگیری دروس ریاضی و ادبیات در دانش آموزان دارد .
به گزارش وب دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر زهرا اباصلتی گفت : براساس تحقيقات انجام شده خوردن صبحانه در يادگيري و تمركز تاثير بسزايي دارد و در يك آزمايش اثبات شده دانشآموزاني كه صبحانه خوردهاند، در دروس رياضي و ادبيات نمره بالاتري گرفتهاند.
وي با بیان اینکه از زمان خوردن شام تا صبح قند خون دانش آموزان كاهش پيدا ميكند و اين ذخيره براي تمركز كافي نيست اظهار داشت: می توان با گنجاندن انواع گروه های غذایی شامل لبنيات مانند شير، ماست، پنير، گروه غلات و نان و گروه حبوبات مانند خوراك لوبيا و خوراك عدسي به افزایش تواناییهای جسمی و ادراکی کودک کمک کرد .
مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بهتر است در تركيبات صبحانه از قندهاي تصفيه شده مانند قند و شكر و مربا به دليل ایجاد نوسان شدید در قند خون کمتر استفاده شود و به جای آن مواد شیرین طبیعی همچون عسل و خرما در رژیم غذایی گنجانده شود .
دکتر اباصلتی با ارائه راهكارهايي براي خوردن صبحانه در دانشآموزان گفت: براي اين كار زود شام خوردن، زودتر خوابيدن و بيدار شدن و صبحانه خوردن همه اعضاي خانواده كنار هم ميتواند موثر باشد.
وي با بيان اينكه بدترين نوع تغذيه استفاده از بوفه مدارس است، ادامه داد: زماني كه پولي به دانشآموز داده ميشود تا از بوفه مدرسه صبحانه خود را تامين كند، والدين نميدانند كودك چه چيزي ميخورد كه اين بدترين نوع تغذيه محسوب ميشود.
اباصلتي با بيان اينكه ميان وعده بايد ريزمغذيها را تامين كند، اظهار داشت: استفاده از كيك، كلوچه، شكلات و مواد غذايي پر روغن مانند چيپس، پفك در ميان وعدهها به هيچ عنوان توصيه نميشود.
وي گفت: استفاده از اين مواد غذايي باعث بروز چاقي ميشود كه يكي از معضلاتي است كه به دليل عدم تحرك و نوع رژيم غذايي در بين نوجوانان و كودكان شايع است.
مسئول تغذيه مركز بهداشت استان خراسان رضوي افزود: استفاده از ساندويچهاي خانگي مانند نان و پنير و گردو يا سبزي و انواع مغزها مانند نخودچي كشمش، بادام، پسته و ميوهها براي ميان وعده دانشآموزان توصيه ميشود.
اباصلتي در خصوص پايگاههاي تغذيه سالم در مدارس گفت: طبق دستورالعمل مراكز بهداشتي پايگاههاي تغذيه سالم در مدارس بايد از فروش هر گونه اسنكهاي شور و حجيم شده مانند چيپس، پفك و ذرتهاي بو داده، پاستيل، شكلات، آبميوههاي صنعتي، كالباس، سوسيس و همبرگر خودداري شود.