معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجتناب از ذبح غیر مجاز دام و خارج از سیستم های نظارتی را راهکاری مهم در پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو عنوان کرد .
به گزارش وب دا ، دکتر رضا سعیدی در در اولين جلسه کار گروه تخصصي سلامت و امنيت غذايي استان در سال 91 با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو بیماری حاد ویروسی است که از دام به انسان منتقل می شود اظهار داشت : تماس با دام آلوده ، تماس با خون و ترشحات دامی و انتقال از طریق کنه هیالوما آلوده از جمله راههای انتقال این بیماری است و دامداران ، توزیع کنندگان فرآوردهای خام دامی (قصابان) ، بانوان خانه دار و گله داران بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند .
همچنین معاون سياسي امنيتي استانداري خراسان رضوي در این نشست خواستار تجهيز كامل كشتارگاه هاي استان و جلوگيري از ذبح غيرمجاز دام در تمامي نقاط شهري شد.
محمد غفاري با اشاره به مشاهده بسيار محدود بيماري تب كريمه كنگو در مشهد مقدس، از اقدامات صورت گرفته توسط شبكه بهداشت و درمان خراسان رضوي تقدير كرد.
وي به فوت دو تن از شهروندان و بستري شدن سه نفر ديگر به دليل اين بيماري اشاره كرد و گفت: بايد مسائل بهداشتي بيش از پيش رعايت شود تا شاهد وقوع مجدد اين گونه مسائل نباشيم.
وي افزود: با توجه به اينكه چرخه شيوع اين بيماري شامل كنه، دام و انسان است، در مرحله اول پيشگيري و در گام بعدي درمان در اين مراحل از موارد مهم و ضروري است.
معاون سياسي امنيتي استانداري خراسان رضوي خاطر نشان كرد: سمپاشي دام و محل نگهداري آن قبل از ورود به كشتارگاه و كنترل دام ها به وسيله قرنطينه از جمله مواردي است كه حتما بايد مورد توجه قرار گيرد.
غفاري گفت: بايد با كشتار غير رسمي دام ها در سطح استان در مناسبت هاي مختلف از سوي هيئت هاي مذهبي، حجاج و در اماكن مذهبي و بقاع متبركه به شدت برخورد شود.
وي تصريح كرد: شايسته است از ظرفيت شبكه تبليغي روحانيون، مساجد، هيات هاي مذهبي و ائمه جمعه در آگاه سازي و اطلاع رساني مردم استفاده مناسب شود .
گفتنی است : تهیه محصولات دامی از مراکز بهداشتی دارای مجوز، ذبح دام در کشتارگاه ، پوشیدن لباسهای با آستینهای بلند در افراد مرتبط با دام ، جلوگیری از فشاردادن کنه های هیالوما با دست ، استفاده توزیع کنندگان محصولات دامی از ماسک ، روپوش و ماسک از جمله راهکارهای پیشگیری از این بیماری به شمار می رود .
این بیماری در حیوانات هیچ گونه علائم بالینی ندارد و بیشتر از طریق دامهای غیر مجازی که از مرزهای مجاور وارد کشور می شوند منتقل می شود .