عضو گروه نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عفونت‌، عوامل ارثي، ضربه‌هاي پس از تولد و دوران كودكي، ضربه مغزی و مننژیت را  از علل ابتلا به صرع عنوان کرد .

 

                به گزارش وب دا ،دکتر مرتضی سعیدی با اشاره به اینکه  صرع‌ نوعي‌ اختلال‌ در عملكرد مغز است و از نشانه های این بیماری  حملات‌ صرعی‌ ناگهانی‌ و تكرارشونده‌، حملات‌ كوتاه‌مدت‌ و رفتار غیرطبیعی‌ و نامناسب‌، تغییر در وضعیت‌ هوشیاری و حركات‌ غیرطبیعی‌ می باشد اظهار داشت : بيماري صرع‌ مسری‌ نیست‌ و می‌تواند هر دو جنس‌ را درگير كند و به‌طور معمول صرع‌ در سنین‌ 10 تا 25سالگی‌ آغاز می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه صرع‌ به‌ چند نوع‌ مختلف‌ از جمله صرع بزرگ و صرع کوچک تقسیم‌ می‌شود كه‌ هركدام‌ ویژگی‌های‌ خاص‌ خود را دارد. خاطر نشان کرد :   تنوع صرع علت‌هاي گوناگوني دارد و بستگي دارد به اينكه سلول‌هاي چه قسمتي از قشر مغز دچار تخليه الكتريكي ‌شوند و عملكرد تشنج را صورت دهند.

وی در خصوص نشانه های صرع کوچک گفت : در این نوع از صرع گاهي علائم با حملات غيرحركتي اتفاق مي‌افتد يعني به‌صورت مات‌زدگي، خيره‌شدن به يك نقطه براي چند ثانيه، مورمور شدن قسمت‌هاي بدن يا توهمات بينايي (احساس بزرگ شدن يا كوچك شدن اشيا) و شنوايي. اين نوع صرع‌ بيشتر در كودكان‌ اتفاق مي‌افتد به‌طوري‌كه كودك‌ یكباره‌ فعالیت‌ خود را متوقف‌ می‌كند و برای‌ چند دقیقه‌ با نگاهی‌ بی‌حالت‌ به‌ اطراف‌ خیره‌ می‌شود و بدون‌ اینكه‌ بفهمد در اطراف‌ او چه‌ می‌گذرد در همان حالت باقي مي‌ماند. بيشتر مواقع اين حالت در كودكان باعث افت تحصيلي و كم شدن نمره املاي آن‌ها مي‌شود.

عضو گروه نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در صرع بزرگ که در تمام سنین رخ می دهد فرد هوشیاری خود را از دست می دهد گفت : در این نوع صرع عضلات‌ بدن فرد سفت‌ می‌شود و سپس‌ دست‌ و پا و بدن‌ وی‌ دچار تكان‌های‌ كنترل‌ناپذيري‌ می‌شوند. امكان‌ دارد اختیار ادرار نیز از دست‌ برود. حمله‌ صرع‌ بزرگ‌ چند‌ دقیقه‌ طول‌ می‌كشد و بيشتر مواقع فرد به‌دنبال آن به‌ خواب‌ عمیقی‌ فرو می‌رود یا گیج‌ مي‌شود‌. پيش‌ از بروز حمله‌ صرع‌، فرد ممكن‌ است‌ علائم‌ هشداردهنده‌ای‌ از جمله احساس‌ عصبی‌‌بودن، اختلالات‌ بینایی، احساس‌ بوی‌ بد و شنیدن‌ صداهای‌ عجیب‌ و غریب را نشان دهد.
اين متخصص مغز و اعصاب گفت:  نقش ارث در صرع مهم نيست و تا حدودي قابل چشم‌پوشي است. شايد بتوان گفت اين بيماري كمتر از 10درصد زمينه ارثي دارد كه علت آن مشخص نيست و در آن تعدادي از سلول‌هاي مغزي دچار مشكل مي‌شوند.
دانشيار نورولوژي دانشگاه علوم پزشكي مشهد  خاطر نشان کرد :  ممكن است اين بيماري از بدو تولد وجود داشته باشد، اما در شرايط خاصي از جمله خستگي زياد،‌ بيدار خوابي، مصرف بعضي از داروها و استرس‌هاي شديد بروز كند.
دكتر سعيدي با بیان اینکه بهترين راه كنترل صرع درمان دارويي است به طوری که   سه‌چهارم حملات صرع با دارو كنترل‌پذير است خاطر نشان کرد :  ضروري است بيمار داروها را براساس  دستور پزشك استفاده كند و قطع خودسرانه آن مي‌تواند پيامدهاي جبران ناپذيري براي فرد داشته باشد.
دكتر سعيدي توصيه مي‌كند: اين بيماران نبايد شب‌ها بيدار خوابي داشته باشند، زيرا بيدار خوابي طولاني‌مدت ممكن است در افراد سالم و نرمال تشنج ايجاد كند و براي اين بيماران هم مشكل‌ساز است. استفاده از كامپيوتر به مدت طولاني به‌ويژه بازي‌هاي كامپيوتري نيز توصيه نمي‌شود و اگر شغل‌ افراد طوري است كه با رایانه  كار مي‌كنند لازم است بعد از هر نيم‌ساعت 10دقيقه استراحت كنند.
وي درخصوص رژيم غذايي اين افراد مي‌گويد: بعضي از موادغذايي مانند ترشيجات و سركه موجب بروز حملات صرع مي‌شوند. به همين دليل مصرف كربوهيدرات‌ها و ‌شيريني‌جات مانند عسل و خرما به اين افراد توصيه مي‌شود.
وي مي‌گويد: اين بيماري بر روي شغل و زندگي فردي تاثير منفي ندارد و اين امكان وجود دارد كه فرد مبتلا به صرع را طوري درمان كنيم كه كيفيت زندگي فرد در حد عادي باشد.
دكتر سعيدي مي‌گويد: ‌افراد مبتلا به صرع به شرطي كه تحت كنترل بودن بيماري آن‌ها از طرف پزشك تاييد شود، مي‌توانند رانندگي كنند اما بايد به اين مسئله توجه كنند كه رانندگي در شب و مسافت طولاني براي‌ آن‌ها مشكل‌ساز است.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image