کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بروز مسمومیت و آسیب به دستگاه گوارش را از عوارض مصرف نمک تصفیه نشده عنوان کرد .
به گزارش وب دا، دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه در نمکهای تصفیه نشده ناخالصیهایی از جمله شن ، ماسه، خاک گچف مواد آلوده کننده و محلولهای سخت مانند کلسیم و منیزیم ، فلزات سنگین همچون سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیوم مشاهده می شود اظهار داشت : مصرف این گونه نمکها عوارض نامطلوبی بر دستگاه گوارش ، کبد ، کلیه ، ریه دارد و حتی منجر به بروز مسمومیت می شود .
وی اختلال در جذب ریز مغذی ها از جمله آهن و روی را از دیگر عوارض نمکهای غیر تصفیه شده برشمرد .
کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهدبا اشاره به اینکه در زمان خرید به پروانه ساخت از وزارت بهداشت و قید عبارت یددار تصفیه شده (تبلور مجدد) توجه شود خاطر نشان کرد : در صورت مشاهده بسته های نمک با عنوان (نمک صنعتی ) در برخی از فروشگاهها از خرید و مصرف آن اکیدا خودداری شود .
دکتر زهرا اباصلتی در خصوص نمک های صنعتی گفت : این نوع نمک غیر خوراکی است و در صنایع غیر غذایی از آن استفاده می شود .
وی توصیه کرد : حتی الامکان سعی کنید نمک ید دار را به اندازه مصرف خود خریداری کرده و برای مدت طولانی نگه داری نکنید .