عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تغذیه نامناسب  و دخانیات را دو عامل موثر در ابتلاء به سرطان عنوان کرد .

 

 

به گزارش وب دا ، دکتر سید امیر آل داوود با بیان اینکه مصرف غذاهای آماده و کنسروی ، افزایش تمایل به فست فودها ، استفاده از مواد شیمیایی در پرورش گیاهان و حیوانات و کاهش سن استعمال دخانیات از عوامل مهم ابتلا به سرطان به شمار می رود خاطر نشان کرد : روند ابتلا به سرطان در تمام جهان به تبع آن کشورمان رو به افزایش است و با کنترل ریزفاکتورها می توان از میزان ابتلا به سرطان را کاهش داد .

عضو گروه رادیو تراپی دانشگاه علوم پزشکی مشهد کاهش مصرف غذاهای آماده ، افزایش مصرف میوه و سبزی ، افزایش فعالیت های بدنی ، ورزش ، و کاهش وزن را از عوامل مهم پیشگیری از سرطان عنوان کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سرطان پستان و سرطانهای دستگاه گوارش از جمله مری ، معده و روده بزرگ را از شایعترین سرطانها در کشور برشمرد و اظهار داشت :  وجود توده در هرجايي از بدن مانند پستان يا بيضه ،تغيير در يك خال پوستي،بهبود نیافتن زخم،سرفه يا گرفتگي صدا بطور مداوم، سوء هاضمه يا اختلال در بلع بطور مداوم، تهوع يا سرفه خون آلود،تغيير در عادات طبيعي روده مانند اسهال يا يبوست بطور دايم،وجود هرگونه خون در ادرار يا مدفوع و هر خونريزي غير طبيعي ،كاهش وزن غير قابل توجيه و  بي اشتهايي غير قابل توجیه از جمله علائم احتمالی ابتلا به سرطان به شمار می رود.

گفتنی است : بر اساس اعلام مرکز تحقیقات سرطان در سال 2005، در دنيا 6/7 ميليون نفر جان خود را به دليل ابتلا به سرطان از دست داده اند. در سال 2020، 16 ميليون نفر به سرطان مبتلا مي شوند و در همين زمان، سالانه 10 ميليون نفر از اين بيماري مي ميرند. در 10 سال آينده در صورتي كه اقدامي صورت نگيرد 85 ميليون نفر بدليل سرطان خواهند مرد. بيش از 70% موارد مرگ و مير ناشي از سرطان در كشورهاي داراي درآمد پايين يا متوسط است. اما مشكل واقعي سرطان بيشتر از اين اعداد است چرا كه يك سوم بيماران دچار افسردگي و اضطراب در حد باليني هستند و همچنين به دليل از دست رفتن درآمد و لزوم تامين مخارج درمان، آسيب شديدي به عملكرد اقتصادي خانواده وارد مي شود.

با اين حال، از سرطان مي توان رهايي جست زيرا بيش از 40% موارد سرطان قابل پيشگيري هستند و ثلث ديگر بيماران در صورت تشخيص به موقع قابل درمان قطعي مي باشند. در بقيه بيماران نيز كه غير قابل درمان هستند، انجام درمان هاي حمايتي به بهبود كيفيت زندگي بيماران كمك اساسي خواهد نمود.

در آخرين آمار در كشورما، سرطان با 4/9% بعد از گروه بيماريهاي دستگاه گردش خون ( 4/33% ) و سوانح مسموميت و خودكشي ( 4/13% ) به عنوان سومين علت مرگ مطرح گرديده است. در هرسال در كشور حدود 100 هزار مورد جديد سرطان بروز مي نمايد. تفاوت بازري در نحوه بروز سرطان و ميزان آن در مناطق مختلف جغرافيايي كشور مشاهده شده است.

در برنامه ريزي ملي مبارزه با سرطان، تحقيقات سرطان داراي نقش اساسي و محوري است.با توجه به هزينه زياد درمان سرطان در مراحل پيشرفته بيماري، سرمايه گذاري در امر تحقيقات سرطان از نظر اقتصادي نيز مقرون به صرفه است

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image