بر اساس اعلام مرکز تحقیقات گوش گلو بینی و جراحی سرو گردن دانشگاه علوم پزشکی مشهد کاهش شنوایی  از عوارض شایع در دوران سالمندی  به شمار می رود .

 

 

به گزارش وب دا ، پیرگوشی نوعی افت شنوایی است كه به تدریج با بالا رفتن سن در بیشتر افراد ایجاد می شود به طوری که در حدود 35تا 30 درصد بزرگسالان در سنین 65و 75 سالگی دچار كم شنوایی اند و تخمین زده می شود که 50 تا 40 درصد افراد بالای 75 سال شنوایی شان افت كرده است.

در صورت وجود پیرگوشی، اصوات آهسته تر و با وضوح كمتر به نظر می رسند. این امر سبب می شود شنیدن و درك گفتار مشكل تر شود و به عنوان مثال برای بعضی افراد، شنیدن صدای چهچهه یك پرنده یا صدای زنگ زدن تلفن نزدیك شان مشكل است. ولی ممكن است همان فرد بتواند صدای بم كامیونی را از پایین خیابان بشنود.

در این افراد به نظر می رسد دیگران به صورت نجوا یا زمزمه صحبت می كنند، شنیدن و افتراق اصوات"زیر"مانند(س) و (ش) برای آنان مشكل است ،درك محاورات به ویژه در صورت وجود اصوات زمینه ای، مشكل است ، شنیدن صدای مردان از صدای زیر زنانه برایشان راحت تر است،برخی اصوات آزاردهنده یا خیلی بلند به نظر می آیند ، ممكن است دچار وزوز گوش (صدای زنگ، غرش یا هیس هیس در یك یا هر دو گوش) هم باشند.

بالا رفتن سن ، افزایش فشار خون ، ابتلا به بیماریهای قلبی ، اختلال رگی ناشی از دیابت یا دیگر اشکالات خونی ،  قرار گرفتن در معرض اصوات مربوط به ترافیك یا كارخانجات صنعتی، محیط های كاری پر سر و صدا، تجهیزات صدا دار و موسیقی بلند در طی سالیان متوالی، دلیل آسیب دیدن سلول های مویی(گیرنده های حسی گوش داخلی) را از جمله عوامل ابتلا به پیر گوشی به شمار می رود .

پیرگوشی غالباً در هر دو گوش است و هر دو را به یك اندازه تحت تاثیر قرار می دهد. از آنجا كه روند افت شنوایی تدریجی است، افرادی كه دچار پیرگوشی می شوند ممكن است متوجه كم شدن شنوایی خود نشوند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image