عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد استعمال دخانیات و تغییر سبک زندگی را از اصلی ترین علل کاهش سن ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی عنوان کرد .
به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر محمد عباسی با اشاره به اینکه استعمال دخانیات مهمترين عامل در بروز بيماريهاي قلبي و عروقي است و با استعمال هر سيگار بيش از 50 ماده سمي وارد بدن فرد مي شود گفت:براي افرادي هم كه در معرض دود سيگار قرار مي گيرند خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی افزایش می یابد .
استادیار قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد شايعترين نوع بيماريهاي قلبي را گرفتگي عروق کرونر در افراد عنوان كرد و افزود:رژيم غذايي نادرست ،استرس، استعمال دخانيات (سيگار و قليان ) ، افزايش سن ، سابقه خانوادگي ، جنس ، فشار خون بالا ، چاقي و ديابت از جمله عوامل گرفتگي عروق در افراد به شمار مي رود .
وی با بيان اينكه بيماريهاي قلب و عروق نخستين عامل مرگ و مير در كشور و جهان به شمار مي رود گفت:با تغيير الگوهاي نادرست تغذيه و استفاده از ميوه و سبزي ، گوشت سفيد و ماهي در رژيم غذايي ، انجام ورزشهاي منظم هوازي ( حداقل 45دقيقه در روز ) همچون دوچرخه سواري و پياده روي تند و شنا مي توان دو تا سه برابر ريسك بروز بيماريهاي قلبي و عروقي را كاهش داد .
رئیس مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی بیمارستان امام رضا(ع) سنين 55 سال براي خانمها و 45 سال براي آقايان را ابتداي خطر بروز بيماريهاي قلبي و عروقي اعلام كرد و افزود: افراد با مراجعه منظم به پزشك ، كنترل فشار خون و تشخيص به موقع بيماريهاي احتمالي مي توانند از عوارض و بروز اين بيماري پيشگيري كنند .
این جراح قلب و عروق روشهاي مداخله اي ، بالون يا فنر و جراحي را شيوه هاي درماني بيماران قلبي و عروقي برشمرد و گفت مراكز تخصصي مشهد مقدس زير پوشش دانشگاه علوم پزشكي قابليت درمان بيماران را در تمامي مراحل داراست .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیمارستان امام رضا(ع) تمامی اعمال جراحی قلب که در دیگر مناطق جهان انجام می شود صورت می گیرد اظهار داشت : در حال حاضر با اجرای طرحهای توسعه ای و تجهیز بخشهای تخصصی قلب تعداد عملهای آنژیو گرافی از 75 تا 100 عمل به 450 عمل و عملهای جراحی قلب نیز به 170 مورد رسیده است .