عضو مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : استعمال دخانیات نقش مهمی در کاهش سن بروز بیماریهای قلبی و عروقی دارد.

 

 

به گزارش وب دا ،دکتر سید هاشم امیر ثانی با اشاره به اینکه استعمال دخانیات یک پدیده زیان‌بخش برای سلامت عمومی است و در حقیقت  مهم ترین آسیب برای سلامت عمومی به شمار می رود اظهار داشت : دود ناشی از استعمال دخانیات از جمله سیگار شامل 4 هزار نوع ماده سمی و شیمیایی است که می‌توانند سبب گسیختگی DNA و جهش‌ها ژنی شوند و همچنین می‌توانند به پروتئین‌ها و چربی‌های سلولی بچسبند و آنها را جدا کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سیگار کشیدن با مکانیسم‌های مختلفی می‌تواند سبب ایجاد بیماری‌های قلبی مزمن شود اظهار داشت : صدمه مستقیم به  آندوتلیال بوسیله نیکوتین و منواکسیدکربن ، انسداد شدید شریان ، افزایش ضربان قلب و فشار خون و افزایش انعقادپذیری خون و اختلال در عملکرد قلب از جمله عوارض استعمال دخانیات به شمار می رود .

دانشیار گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سن ابتلا به بیماری های قلبی وعروقی به شدت کاهش یافته است خاطر نشان کرد: در گذشته افراد بالای 55 تا 60 سال به دلیل مشکلات مزمن از جمله چربی و فشار خون بالا دچار بیماریهای قلبی و عروقی و سکته می شدند در حالی که در حال حاضر بیمارانی در سنین جوانی و در دهه دوم و سوم زندگی و به دلیل رعایت نکردن اصول صحیح زندگی با عوارض شدید قلبی و سکته مواجه می شوند .

دکتر سید هاشم امیر ثانی با اشاره به اینکه انسداد و گرفتگی عروق کرونر یکی از شایعترین بیماریهای قلبی و عروقی به شمار می رود که این امر در صورت درمان نشدن به موقع موجب کم خونی قلب و در نتیجه سکته های قلبی می شود خاطر نشان کرد :پس از استعمال دخانیات، استرس، بی تحرکی  و تغذیه نا مناسب از دیگر عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی زودرس و در دوران جوانی به شمار می رود .

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اصلاح شیوه زندگی و توجه به سلامتی با قطع استعمال دخانیات ، استفاده از غذاهای سالم و میوه و سبزی ، افزایش تحرک ، ورزش منظم و کاهش عوامل استرس زا را از جمله راهکارهای پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی برشمرد .

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image