رئیس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت :از ابتدای امسال تا کنون موردی از بیماری التور (وبا) در کشور گزارش نشده است .
به گزارش وب دا، دکتر حسین معصومی در حاشیه نشست راهکارهای پیشگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا در مشهد با اشاره به اینکه بیماریهای منتقله از آب و غذا شایعترین نوع بیماریها هستند که به ویژه در فصل گرما افزایش می یابد اظهار داشت: خوشبختانه از ابتداي سال تاكنون هيچ موردي از بيماري وبا در كشور گزارش نشده است. اما سيستم بهداشتي كشور نسبت به اين بيماري و ديگر بيماريهاي اسهالي و منتقله از آب و غذا حساس است و در صورت مشاهده موارد مشكوك، افراد بلافاصله مورد آزمايش و بررسي قرار ميگيرند و در صورت مثبت بودن، درمان آغاز ميشود
وی با بیان اینکه نظام مراقبت از بیماریهای منتقله از آب و غذا در کشور دارای قدمتی 45 ساله است و در این راستا کشورمان به موفقیتهای مطلوبی دست یافته است تصریح کرد :در زمان بروز طغیان بیماریهای قابل انتقال از آب و غذا همکاران بهداشتی با تشکیل تیم و به منظور تشخیص علت و نوع عفونت از بیمار ، آب و غذا نمونه برداری کرده و با کشف و کنترل طغیانها سلامت جامعه را حفظ می کنند .
دکتر حسین معصومی با تاکید بر لزوم رعايت موازين بهداشتي به منظور پيشگيري از بروز بيماريهاي منتقله از آب و غذا در فصل گرم سال خاطر نشان کرد :بيماريهاي منتقله از آب و غذا بيماريهايي هستند كه با خوردن آب يا غذاي آلوده به افراد منتقل ميشوند و بروز اين بيماريها در فصل گرم سال نسبت به ساير فصول بيشتر است.
رئیس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در فصل گرما فعاليت عوامل بيماريهاي منتقله از آب و غذا بيشتر ميشود و امكان انتقال اين بيماريها به دنبال مصرف ميوه، سبزي و مسافرتها افزايش مييابد و لازم است كه ميوه و سبزيجات قبل از مصرف به خوبي شستوشو و ضدعفوني شوند.
وی با تاكيد بر لزوم حصول اطمينان از سلامت آب آشاميدني هنگام مصرف آب، ادامه داد: آب شبكههاي آبرساني شهري و روستايي سالم و قابل شرب است؛ چرا كه اين آب كلرزني شده و تحت نظارت مراكز بهداشتي قرار دارد. نبايد از آب چشمهها، رودخانهها و آبهايي كه از سلامت آنها اطمينان نيست، استفاده شود
رئیس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به مسافران نيز توصيه كرد كه حتما آب بطري شده همراه داشته باشند و گفت: در صورتي كه دسترسي به آب بطري شده يا آب سالم بهداشتي وجود نداشته باشد، بهتر است آب را به مدت يك دقيقه جوشانده و پس از خنك شدن، استفاده شود
دکتر حسین معصومی بر لزوم تهيه و مصرف غذاي سالم تاكيد كرد و افزود: غذا بايد به طور كامل پخته شود. غذاهاي پخته شده نيز بايد در اسرع وقت مصرف شوند. همچنين غذاي پخته شدهاي كه مصرف نميشود بايد در درجه حرارت كمتر از چهار درجه در يخچال نگهداري شود. غذاهاي پخته شده كه در يخچال نگهداري ميشوند، زمان مصرف بايد به طور كامل گرم شوند. لازم است از تماس غذاهاي پخته شده با مواد غذايي خام در يخچال و خارج از يخچال جلوگيري شود. هنگام تهيه غذا دستها به طور مكرر شسته شود و تمام سطوح آشپزخانه تميز باشند. همچنين بايد غذاها از دسترس حشرات، جوندگان و ساير حيوانات محفوظ باشند. براي تهيه غذا نيز از آب سالم استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه اگر فرد به بيماريهاي گوارشي از قبيل استفراغ، اسهال يا دل درد مبتلا شد لازم است ابتدا به نزديكترين مركز بهداشتي – درماني مراجعه كند خاطر نشان کرد : اين افراد بايد از خوددرماني و مصرف آنتي بيوتيك خودسرانه، پرهيز كنند و مايعات فراوان بنوشند. بهترين مايعات براي اين افراد آب آشاميدني سالم، دوغ، چاي كم رنگ، آب ميوه طبيعي و محلول خوراكي درمان اسهال (ORS) است. افراد مبتلا به بيماريهاي گوارشي از قبيل اسهال و استفراغ بايد از مصرف نوشابههاي گازدار و آب ميوههاي صنعتي جدا پرهيز كنند؛ چرا كه مصرف اين مواد تشديد اسهال و استفراغ را به دنبال دارد. همچنين تغذيه افراد بويژه كودكان در زمان اسهال و استفراغ نبايد قطع شود.
رئیس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: بيماريهاي منتقله از آب و غذا در هر محلي قابل وقوع است اما امكان بروز اين بيماريها در مكانهايي كه به لحاظ بهداشتي از سطح پاييني برخوردارند و مردم نيز در رعايت موازين بهداشتي سهل انگاري ميكنند، بيشتر است