معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بروز صدمات جدی به سلامت را مهمترین چالش تغییر الگوی مصرف مواد مخدر  عنوان کرد .

 

 

به گزارش وب دا ، دکتر رضا سعیدی با اشاره به اینکه در گذشته اعتیاد به مواد مخدر سنتی رواج داشت خاطر نشان کرد :  تغییر الگوی مصرف از شکل سنتی به سوی صنعتی و استفاده از مواد غیر قانونی صنعتی همچون کراک و شیشه علاوه بر تبعات اجتماعی صدمات جبران ناپذیری به سلامتی فرد وارد می کند .

وی اظهار داشت: اکثر مواد غیر قانونی صنعتی در آزمایشگاههای زیر زمینی تولید می شود و در تولید این مواد از ترکیبات و مواد غیر استاندارد از جمله سرب و جیوه استفاده می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار یک میلیون و 200 هزار نفر اعتیاد به مواد مخدر در کشور هستند و 800 هزار نفر نیز به صورت تفننی از مواد مخدر استفاده می کنند اظهار داشت :کاهش سن اعتیاد و افزایش اعتیاد زنان به ویژه مواد صنعتی  از دیگر چالشهایی است که در زمینه اعتیاد با آن روبرو هستیم .

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه زنان به عنوان کانونهای خانواده به شمار می رود و  اعتیاد مادران باردار نیز موجب اختلال در رشد و کاهش سیستم ایمنی بدن جنین می شود خاطر نشان کرد : مواد غیر قانونی و مخدری که مادران باردار استعمال می کنند از طریق جفت به جنین منتقل می شود  و این امر موجب بروز کاهش روند رشد جنین و در نتیجه زمینه ساز بروز بیماریهای گوارشی و تنفسی در نوزاد می شود .

دکتر رضا سعیدی بروز اختلالات شخصیتی و روانی و احتمال انتقال بیماریهای مسری خطرناک همچون HIV و هیپاتیت ویروسی از دیگر خطرهای ناشی از مصرف مواد مخدر عنوان کرد .

وی با بیان اینکه اعتیاد سومین جرم شایع کشور به شمار می رود و 45 درصد از زندانیان کشور مرتبط با مواد مخدر است خاطر نشان کرد : وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و در راستای آن دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه خدمات خود را در سه سطح شامل پیشگیری ، درمان و کاهش آسیبهای ناشی از سوء مصرف مواد مخدر اجرا می کند .

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد جلوگیری از اعتیاد با اجرای برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی  ،ایجاد مراکز مشاوره ،  درمان فرد معتاد از طریق مراکز درمان MMT،اعزام گروههای پیشگیری از عوارض سوء مصرف مواد مخدر به مکانهای تجمع معتادین و پرخطر ، کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد  و جلوگیری از بروز بیماریهای عفونی از جمله ایدز و هپاتیت برای افرادی که تمایل به درمان اعتیاد ندارند در قالب مراکز گذری را از جمله اقدامات اجرا شده در راستای کاهش اعتیاد و اثرات سوء ان برشمرد.

دکتر رضا سعیدی فعالیت 4 مرکز کاهش آسیبهای اعتیاد (DIC) و 12 گروه سیار  را از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی مشهد برشمرد و خاطر نشان کرد : برقراری ارتباط با مصرف کنندگان ، آموزش ، اطلاع رسانی ، و مشاوره با افراد پرخطر، آموزش اطلاع رسانی به سایر افراد مرتبط با معتادان پرخطر ، مشاوره و نمونه گیری بیماریهای HIV، هیپاتیت و دیگر بیماریهای ویروسی ، ارائه خدمات حمایتی از جمله غذا و پوشاک و در دسترس قرار دادن وسایل بهداشتی از جمله خدماتی است که در این مراکز ارائه می شود .

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image