بروز اختلال در خواب شایعترین مشکل در میان سالمندان به شمار می رود .

 

به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، كارشناس برنامه سلامت سالمندان دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: بي خوابي يا محروميت از خواب تبعات گوناگوني از جمله اختلال در اشتها، خستگي، كاهش توانايي انجام كارهايي كه به هماهنگي عضلاني نياز دارند مانند رانندگي و كارهاي منزل، سقوط، تحريك پذيري، اختلال در تمركز و قضاوت را در پي دارد.
دکتر محبوبه کیخا افزود: خواب كافي و راحت يكي از پايه هاي اصلي سلامتي است چرا كه در طول خواب بدن استراحت مي كند، انرژي از دست رفته به دست مي آيد و بار ديگر براي فعاليت جسمي و فكري آماده مي شود.
وي افزود: با ورود به دوره سالمندي، تغييراتي در وضعيت خواب ايجاد مي شود و با افزايش سن، خواب شبانه كاهش، سبك تر و نامنظم تر مي شود بنابراين نبايد انتظار داشت كه سالمند مانند دوران جواني بخوابد.
دكتر كيخا اظهارداشت: بسياري تصور مي كنند كه هشت ساعت خواب براي حفظ سلامتي لازم است در حالي كه اين مقدار الزامي نيست و اگر بعد از بيدار شدن فرد از خواب، احساس نشاط، سرحالي و انرژي در او وجود دارد، نشان دهنده اين است كه خواب او كافي بوده است.
كارشناس برنامه سلامت سالمندان دانشگاه علوم پزشكي مشهد افزود:ورزش كردن منظم به طور روزانه مانند پياده روي، اجتناب از خواب روزانه، گرفتن دوش آب گرم قبل از خواب، خوردن غذاي سبك به عنوان شام، مصرف كمتر مايعات در شب و پرهيز از مصرف چاي يا قهوه پس از شام، استفاده از تكنيك هاي آرام سازي در شروع خواب به ويژه در سالمندان مبتلا به اضطراب از جمله راهكارهاي مقابله با اختلال خواب در سالمندان است.
وي با بيان اينكه بدون تجويز پزشك نبايد از داروهاي خواب آور استفاده كرد، افزود: مصرف خودسرانه دارو مي تواند خطرناك باشد و همچنين آثار نامطلوبي نظير افت وضعيت فشارخون، سقوط و بدنبال آن احتمال شكستگي، ضعف تنفسي، بروز حالت گيجي و اختلال در جهت يابي را افزايش مي دهد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image