مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد شستشوی محل زخم پس از حیوان گزیدگی و مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی را از اصول مهم پیشگیری از هاری عنوان کرد .
به گزارش وب دا ، دکتر محمد رضا جویا با اشاره به اینکه بیماری هاری یک بیماری حاد ویروسی قابل بین انسان و جانوران خونگرم است که در صورت ابتلا کشنده است اظهار داشت : مخزن این بیماری تمامی حیوانات خونگرم اعم از حیوانات خانگی ، وحشی ، جوندگان و پرندگان می باشد .
وی با اشاره به اینکه این بیماری از راههای گاز گرفتن یا پنجه کشیدن حیوان هار ، به وسیله مخاط و پوست ( اگر خراش یا زخمی در پوست وجود داشته باشد و فرد با ویروس یا مخزن بیماری در تماس باشد بیماری قابل سرایت است) به انسان منتقل می شود اظهار داشت : سگها و گربه هایی که به ظاهر سالم و در اواخر دوره کمون بیماری هستند می توانند از طریق لیسیدن لب، چشم و بینی افرادی که با آنها بازی می کنند بیماری را منتقل کنند .
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص علائم بیماری گفت : این بیماری در سه مرحله شامل دوره نهفتگی (بین دو تا سه هفته و گاها تا 5 روز ) دوره مقدماتی بیماری به مدت دو تا سه روز و با علائمی شامل خستگی ، بی اشتهایی ، افسردگی ، بی قراری ، سوزش و خارش در محل زخم و بی خوابی و بیتحرکی و دوره برانگیختگی یا ظهور علائم واقعی بیماری که شامل تحریک پذیری بیمار نسبت به تمامی محرکها در فرد بیمار ظاهر می شود .
دکتر محمد رضا با اشاره به اینکه در صورت حیوان گزیدگی بیمار به طور رایگان تحت درمان قرار می گیرد اظهار داشت : افراد در صورت بروز حیوان گزیدگی به سرعت باید به مراکز بهداشتی درمانی محل سکونت خود که به صورت 24 ساعته خدمات ارائه می دهند مراجعه و زیر پوشش دوره درمانی قرار گیرد .
وی با اشاره به اینکه در یازده سال گذشته هیچ موردی از بیماری هاری در استان خراسان رضوی به ثبت نرسیده است خاطر نشان کرد : در سال گذشته 12 هزار مورد حیوان گزیدگی در شهرهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ثبت رسید که با اقدامات مناسبی که در مراکز بهداشتی درمانی سطح استان انجام شد هیچ یک از افراد گزیده شده دچار بیماری هاری نشدند .