بر اساس مطالعات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد روزه داری نقش موثری در کاهش کلسترول تام LDL و گلوگز خون دارد .
به گزارش وب دا ، در این مطالعه مروری که توسط زینب قدسی کارشناس ارشد تغذیه بیمارستان تخصصی زنان ام البنین (س) مشهد در زمينه تاثير روزه داري بر چربی و گلوكز انجام شده است نشان می دهد روزه داري بر چربی و گلوكز خون حاكي از تاثير مثبت آن است، به اين صورت كه موجب كاهش كلسترول تام، LDLو گلوكز خون و افزايش HDL ميگردد ولي در ميزان TG(تری گلیسیرید) تغيير معناداري مشاهده نشده است.
در این مطالعه توصیه شده است به منظور بهره بردن از فوايد سلامتي اين ماه مبارك بخصوص در افراد با ريسك بالاي چاقي و هايپرليپيدمي رعایت مواردی از جمله حفظ و يا كاهش دريافت كالري روزانه نسبت به قبل از ماه مبارك رمضان،محدوديت استفاده از روغنهاي جامد، چربيهاي حيواني، غذاهاي سرخ كردني، غذاهاي با كربوهيدرات ساده مانند برنج ساده، نانهاي سفيد، شيرينيهاي قنادي، شكر، نوشابه ها و آبميوه هاي مصنوعی ، افزايش مصرف نانهاي سبوسدار، سبزيجات و حبوبات در وعده هاي غذايي و ميوه ها بعنوان ميان وعده آخر شب،داشتن فعاليت فيزيكي مداوم از 45 دقيقه تا 1 ساعت و نوشیدن آب در فاصله افطار تا سحر ضروری است .