مدیر گروه تخصصی پیشگیری از بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گارگرفتگی حیوان را اصلی ترین راه انتقال بیماری هاری به انسان اعلام کرد .
به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر محمد رضا جویا با اشاره به اینکه هاري يکي از مهمترين بيماريهاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مي باشد که در صورت بروز علائم بيماري، قابل درمان نبوده و مرگ بيمار حتمي و صدرصد است اظهار داشت : طي سالهاي گذشته تاکنون اقدامات گسترده ای در راستاي مقابله و پيشگيري از اين بيماري در استان خراسان رضوي انجام شده است .
وی افزود: درحال حاضر کليه خدمات تزريق سرم ، واکسن و انجام مراقبت هاي بهداشتي بر اثر حيوان گزيدگي در مراکز بهداشت استان بصورت رايگان انجام مي شود .
دکتر جويا اصلي ترين راه انتقال اين بيماري را گاز گرفتن بوسيله حيوان هار عنوان کرد و گفت در کشور ما بيش از 90 درصدحيوان گزيدگي از طريق سگ انجام مي شود .
مدير گروه تخصصي پيشگيري از بيماريها آمار موارد حيوان گزيده استان را در سال 89 بيش از 12 هزار و چهارصد هزار نفرعنوان کرد و افزود اين ميزان نسبت به سال گذشته 9 درصد کاهش يافته که نشان دهنده ارتقاء سطح آگاهي مردم در برخورد با حيوانات بويژه سگها مي باشد .
دکتر جويا شستشوي محل گزش حيوان با آب و صابون به مدت 10 دقيقه و تا قبل از رسيدن به مراکز بهداشتي درماني را يکي از نکات بسيار مهمي دانست که احتمال ورود ويروس هاري را به بدن کاهش مي دهد