عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : مطالعه والدین نقش مهمی در علاقمند شدن کودکان به کتابخوانی دارد .
به گزارش وب دا، دکتر پیمان هاشمیان اظهار داشت : اگر میخواهید فرزندتان را كتابخوان بار بیاورید، خودتان نیز باید مطالعه كنید. سعی كنید فضایی ساكت، راحت و روشن برای مطالعه فرزندتان فراهم آورید و زمان كافی را در اختیار او قرار دهید تا بتواند بدون مزاحمت به مطالعه بپردازد و با كتاب مانوس شده و با آن كاملا درگیر شود.
عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : اگر قبل از این كه كودك آمادگی پیدا كند، او را وادار به خواندن كنید ممكن است توانایی خواندن داشته باشد، اما از خواندن لذتی نمیبرد.
این فوق تخصص روانپزشکی اطفال با تاکید بر اینکه والدین انتظارات بالاو مناسبی از فرزند خود داشته باشند اظهار داشت : یكی از مهمترین قدمهایی كه میتوانید بردارید، این است كه به فرزندتان بفهمانید كه از او انتظارات بزرگ ومتناسب با توانايي هاي او داريد. وی به والدین توصیه کرد : تفاوتهای بین بچهها را بپذيريد، شناختن و پذيرفتن این تفاوتها میتواند شما و فرزندانتان را از ناراحتیهای زیادی در امان دارند. برخی از والدین به سختی میتوانند قبول كنند كه رشد شخصیتی يک بچه متفاوت از رشد شخصیتی دیگری است. حتی بچههایی كه در ظاهر هیچ مشكلی در یادگیری ندارند و والدین تحصيل کرده نيز دارند ، ممكن است كارهای دیگری را به خواندن ترجیح دهند.
دکتر پیمان هاشمیان خاطر نشان کرد : برای تماشا كردن تلویزیون، محدودیت تعیین كنید؛ چراكه وقتی فرزندتان مشغول تماشای تلویزیون است، كتاب نمیخواند لذا کل زمان استفاده از مديا(رسانه هاي مختلف) براي بازي و تفريح نبايد از دو ساعت در روز تجاوز کند.
وی با اشاره به اینکه میان ساختار خانوادگی و موفقیت كودك در خواندن، روابط دوجانبهای وجود دارد كه یكی از مهمترین آنها در حیطه روابط با بزرگسالان است.اظهار داشت : اگر اطلاعاتی را كه از مطالعه خود به دست میآورید با فرزندانتان در میان بگذارید، میتوانید آنها را برای خواندن به قصد كسب اطلاعات آماده كنید
وی خاطر نشان کرد : از دیگر راههای مهم برای تشویق بچهها به مطالعه این است كه به عنوان پاداش به فرزندتان كتاب بدهید.شاید بسیاری از خانوادهها قادر به خرید كتاب یا مجله دلخواه فرزندانشان نباشند، به این ترتیب مراجعه منظم به كتابخانه میتواند به آنها در این مورد كمك كند.مشكلات جسمی مانند ضعف بینایی یا شنوایی و ضعف در مهارتهای حركتی میتواند بچهها را از خواندن باز دارد.
عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد : بچهها را تشویق كنید با شخصیتهاي موفق همانندسازی كنند. با معلم فرزندتان همكاری كنید. رابطهدرست با معلم فرزندتان برقرار كنید تا بتوانید براحتی با او صحبت كنید. معلم باید بتواند بدون گرفتن موضع دفاعی از سوی شما درباره ضعفهای فرزندتان صحبت كند و شما نیز باید بتوانید توصیه معلم را درباره او جویا شوید