عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیماری دیابت را یکی از شایعترین بیماریهای مزمن در جهان عنوان کرد .
به گزارش وب دا دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دكتر عبدالرضا نوروزي در خصوص عادتهاي غلط غذايي در افراد ديابتي خاطرنشان كرد: شيوع ديابت نوع 2 در ايران حدود 8.5 درصد تخمين زده ميشود و تجربه باليني در درمان تغذيهاي بيماران ديابت نشان داده عادتهاي نادرست غذايي كه بسیاری از آنها منجر به محروم شدن از يك زندگي عادي و لذت غذا خوردن ميشود، در بين افراد ديابتي بسیار شايع است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به برخي از باورهاي غلط در اين زمينه ابراز كرد: در ديابت اختلال سوخت و ساز مواد قندي وجود دارد ولي به اين معني نيست كه مصرف مواد نشاستهاي بايد ممنوع شود.
دکتر نوروزی با تاکید بر اینکه مواد غذایی حاوی نشاسته در افراد مبتلا به دیابت باید با دقت مصرف شود اظهار داشت:باید سعي شود از مواد نشاستهاي استفاده شود كه نمايه قند پاييني دارند، اين مواد نشاستهاي دير هضم و با سرعت كمتري جذب ميشوند.
وی افزود:ماكاروني جزو بهترين دسته از مواد نشاستهاي است و بعد از آن نان سنگك و فري قرار دارد؛ مصرف برنج هم منعي در افراد ديابتي ندارد، اما بهتر است که به روش کته استفاده شود .
عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد محدوديت در مصرف ميوه را تنها در ميوههايي با نمایه قندی بالا همچون انگور، تيل و طالبي شيرين و زردآلو عنوان كرد و افزود: مصرف ساير ميوهها آزاد است و يك فرد ديابتي با وزن طبيعي حداقل بايد روزانه 400 گرم ميوه مصرف كند، به اين مقدار بايد 300 گرم ميزان توصيه شده سبزيجات را هم اضافه كرد.
دکتر نوروزی با اشاره به اینکه در افراد ديابتي كاهش وزن حتما بايد تحت نظر متخصص انجام شود،اظهار داشت : استفاده از رژيمهاي خودسرانه و غير اصولي باعث وخيم شدن كنترل قند خون و در نهايت افزايش بيشتر وزن خواهد شد.
عضو گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با اشاره به نقش فعالیت بدنی منظم در بیماران دیابتی اظهار داشت :عضلات ما به عنوان يكي از مهمترين اعضاي تنظيم كننده قند خون محسوب ميشوند، فعاليت ورزشي منظم موجب تنظيم سوخت و ساز بدن شده و در كنترل مطلوب دراز مدت قند خون موثر است.