عضو مرکز تحقیقات پوست و سالک دانشگاه علوم پزشکی مشهد ژنتیک و کاهش رطوبت هوا به ویژه در فصل زمستان را عاملی موثر در ابتلا به (خارش پوست) عنوان کرد .
به گزارش وب دا ، دکتر پوران لایق با اشاره به اینکه پسوریازیس یک بیماری مزمن پوستی است که در این بیماری ناحیه ای از پوست ملتهب و برجسته شده و با قرمزی پوست و خارش همراه است اظهار داشت :علت اصلی این بیماری ناشناخته است اما عواملی از جمله وراثت ، فصل زمستان و کاهش تابش نور آفتاب در ابتلا به این بیماری نقش دارند .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه شیوع این بیماری یک تا دو درصد کل جمعیت است و پیش بینی می شود 600 هزار نفر در ایران به این بیماری مبتلا باشند خاطر نشان کرد :شایعترین علامت این بیماری به صورت برجستگی های کوچک قرمز رنگ است و به تدریج بزرگتر شده و سطح آن پوسته پوسته می شود در حالی که پوسته های سطحی به راحتی جدا شده و می ریزند.
دکتر پوران لایق با بیان اینکه پسوریازیس در نقاط مختلف بدن از جمله آرنج ها ،زانو ها ، نشیمنگاه ، ناحیه تناسلی ، بازوها ، پاها ، پوست سر و ناخنها بروز می کند گفت :حدود 30 درصد بیماران مبتلا به این بیماری دچار درد و التهاب مفاصل نیز هستند و در 5 درصد بیماران شدت التهاب به حدی است که باعث ناتوانی بیمار می شود .
عضو مرکز تحقیقات پوست و سالک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه روشهای مختلف درمانی برای این بیماری وجود دارد که بر اساس سن بیمار ، شدت و وسعت بیماری ، سلامت عمومی بیمار و شرایط اقتصادی اجتماعی وی باید درمان مناسبی برای بیمار انتخاب شود اظهار داشت:گاهی بیمار به تدریج به یک درمان مقاوم می شود که باید درمان وی تغییر یابد و یا روش دیگری را به عنوان مکمل به آن افزود .
دکتر پوران لایق با اشاره به اینکه هدف از درمان این بیماری کاستن التهاب و کند کردن سرعت تقسیم سلولهای پوست است اظهار داشت :کرم های مرطوب کننده و لوسیون های نرم کننده پوست به کنترل خارش کمک می کند ، همچنین در مواردی که بیماری محدود باشد از داروهای موضعی که محتوی ترکیبات کوتون ، ویتامین D صناعی و استفاده از نور آفتاب استفاده می شود .
وی گفت :در موراد شدید ابتلا به بیماری پسوریازیس ممکن است نیاز به مصرف داروهای خوراکی همراه یا بدون استفاده از نور درمانی باشد .