رئیس مرکز تحقیقات سلامت زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : احتمال ابتلا به اختلالات خلقی پس از زایمان در مادرانی که از روش سزارین استفاده می کنند افزایش می یابد .
به گزارش وب دا ، دکتر نیره خادم با اشاره به اینکه بر اساس بررسی های انجام شده افسردگی،سرزنش خود و احساس گناه در این مادران بیشتر از مادری است که زایمان طبیعی داشته اظهار اشت : مادر سزارین شده به علت استفاده از داروهای بیهوشی احساس خستگی و خواب آلودگی بیشتری داشته و این امر سبب می شود دیرتر از مادران زایمان طبیعی با نوزاد خویش ارتباط برقرار کند .
دانشیار گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : مادران سزارین شده ممکن است یک احساس جدایی از دیگران مخصوصا همسر داشته باشند و همچنین نمی توانند یک ارتباط عاطفی مناسب و زود هنگامی با نوزادشان داشته باشند .
دکتر نیره خادم نداشتن اطلاعات کافی و القاء تصورات نادرست را از عوامل مهم در تمایل مادران به زایمان به روش سزارین عنوان کرد و اظهار داشت : برخی از بانوان برای پیشگیری از افتادگی رحم و آسیب به عضلات لگن تمایل به انجام سزارین دارند در حالی که این عوارض در سزارین های متعدد هم ممکن است برای بانوان اتفاق بیفتد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزایش احتمال عفونت رحم نسبت به زایمان طبیعی ، افزایش عفونتهای ادراری ، افزایش میزان خونریزی ، احتمال پارگی رحم به علت باز شدن بخیه ها در بارداری های بعدی ، بروز دردهای شکمی به علت نفخ شکم و انسداد روده به علت بروز چسبندگی ناشی از جراحی و باز شدن محل برش جراحی را از عوارض استفاده از روش سزارین برشمرد .
عضو گروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه افزایش اطلاعات مادر و همکاری وی با پزشک در انتخاب نوع زایمان نقش اساسی دارد اظهار داشت : بسیاری از مادران اطلاعات کافی و درستی از نحوه زایمان ندارند و با تکیه بر تجربیات اطرافیان نوع زایمان را انتخاب می کنند. در حالی که بهتر است سعی کنند با مطالعه و بررسی درباره نوع زایمان تصمیم گیری کنند.