عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت :استفاده از روشهای صحیح تغذیه ای نقش موثری در کنترل بیماری هپاتیت به شمار می رود.
به گزارش وب دا ، دکتر مجید غیور مبرهن با اشاره به اینکه در بیماران مبتلا به هپاتیت باید به دریافت مواد غذایی کربوهیدرات توجه داشته باشند اظهار داشت: همچنین در گذشته برای افراد ابتلا به هپاتیت رژیم غذایی با محدودیتهای پروتئینی لحاظ می شد در حالی که این نوع رژیم برای این افراد منسوخ شده است و باید به اندازه نیاز از پروتئین استفاده کنند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشهد نیاز به کالری در این افراد را بالاتر از حد معمول عنوان کرد و گفت: در ناقلین ویروس هپاتیت ب ، برخی از ریزمغذی ها همچون روی و منیزیم و همچنین آنتی اکسیدان ها به دلیل استفاده از داروها کاهش می یابد که می بایست در رژیم غذایی آنها لحاظ شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون افزون بر یک و نیم میلیون نفر در کشور ناقل ویروس هپاتیت ب هستند، افزود: کمتر از 10 درصد از ناقلین ویروس این بیماری به دلایل مختلف از جمله ضعف سیستم ایمنی به بیماریهای کبدی مبتلا می شوند.
وی شیوع ابتلا به هپاتیت ب در کشور را حدود دو درصد عنوان کرد و گفت: ابتلا به این ویروس در استان خراسان رضوی به یک و چهار دهم درصد کاهش یافته است.
دکتر غیور خاطر نشان کرد: ابتلا به ویروس هپاتیت ب با اقدامات انجام شده از جمله واکسیناسیون افراد زیر 20 سال و تشخیص و درمان افراد مبتلا، کاهش قابل ملاحظه ای در کشور داشته است.
این پزشک متخصص تغذیه راههای انتقال ویروس هپاتیت ب را از طریق مادر به فرزند، ارتباط جنسی غیر ایمن، حجامت های غیر بهداشتی، دندانپزشکی غیر بهداشتی و استفاده از سرنگ های مشترک و وسایل آلوده عنوان کرد