عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد رعایت نکردن اصول فرزند پروری را مهمترین دلیل گرایش کودکان به قهر عنوان کرد .
به گزارش وب دا ، دکتر پیمان هاشمیان با اشاره به اینکه کودکان از قهر به عنوان ابزاری برای جلب توجه والدین استفاده می کنند اظهار داشت :اگر ارتباط والدين با کودک با همدلي فراوان، از روي محبت و در کمال صداقت و درست باشد، کودک نيازي نمي بيند براي جلب توجه والدين يا در رقابت با خواهر و برادر قهر کند.
این فوق تخصص روانپزشکی کودکان با اشاره به اینکه گاهی کودک به علت ترس از تنهايي، ترس از محيط و تاريکي قهر مي کند تا والدين را تنبيه و آن ها را وادار به تغيير محيط يا رفتار کند خاطر نشان کرد :بيشتر اين ترس ها در کودک نهفته است و گاهي تشخيص آن دشوار است اما کودک که دچار گنگي در احساس خود شده است، از قهر مانند يک ابزار دفاعي استفاده مي کند تا از خود محافظت کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برخي والدين توقعات زيادي از فرزند خود دارند و آنچه از کودک مي خواهند به دشواري قابل دستيابي است تصریح کرد : والدين در مواجهه با کودک بايد رشد هيجاني، عقلي و جسمي او را مدنظر قرار دهند و انتظارات واقعي از کودک خود داشته باشند.
عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه گاهي فرزندان يک خانواده در رقابت با يکديگر قهر مي کنند و واکنش نامناسب والدين به اين مشکل دامن مي زند افزود :وقتي اقتدار والدين کافي باشد و اصول فرزندپروري رعايت شود، کودک نمي تواند با قهر کردن باج بگيرد و يا با قهر کردن به نتيجه اي دست يابد.
دکتر پیمان هاشمیان بهترین راهکار در مقابله با قهر کودک را نادیده گرفتن وی عنوان کرد و گفت : والدين توجه داشته باشند که سرشت کودک را به هنگام برخورد با قهر او در نظر بگيرند و اجازه ندهند کودک رفتارهاي آن ها را پيش بيني کند.
وی افزود :والدين بايد سعي کنند علت قهر کودک را شناسايي کنند و اگر کودک رشد عاطفي کامل پيدا نکرده است و يا توانايي برقراري ارتباط کلامي کامل با ديگران را ندارد، بهتر است با قاطعيت و مهرباني با او برخورد کنند و به او در شناسايي احساساتش کمک کنند.