عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : آجیل و میوه های مورد استفاده در شب یلدا پیام آور سلامتی و شادابی به شمار می روند .
به گزارش وب دا ، دکتر محمد صفریان با اشاره به اینکه بر اساس سنت دیرینه در شب یلدا از خوراکی ها و میوه های خاص نظیر هندوانه ، انار ، آجیلهای مغز ( گردو ، فندق ، بادام ، پسته و بادام زمینی ) و برگه های خشک میوه استفاده می کنند اظهار داشت :تمامی این مواد سمبلی برای شیوه تغذیه صحیح در فصل زمستان به شمار می رود و موجب افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود .
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به منابع سرشار مواد معدنی در آجیل ها اظهار داشت : انواع آجیل حاوی آنتیاکسیدانهایی است که باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان میشود. این آنتیاکسیدانها از اکسیدشدن و تخریب سلولها و بروز بیماریهایی مانند دیابت هم جلوگیری میکنند.
وی افزود :همچنین گنجاندن آجیلهایی از جمله پسته و گردو به دلیل دارا بودن ویتامینهای ب1، ب3 و ویتامین E و املاح مغذی شامل آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم نیز در فصل زمستان توصیه می شود.
دکتر محمد صفریان همچنین خاطر نشان کرد : استفاده از برگه های خشک از جمله هلو و زردآلو فرآوری شده به شکل سنتی در فصل زمستان از بروز یبوست که یکی از مشکلات شایع در این فصل به شمار می رود جلوگیری می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهدبا اشاره به اینکه در فصل زمستان احتمال بروز بیماریهایی همچون سرماخوردگی افزایش می یابد خاطر نشان کرد : میوه ها و سبزهای حاوی ویتامین c و A را از جمله انواع مرکبات ، کاهو ، خشکبار ،شلغم ، هویج ، اسفناج به دلیل افزایش ایمنی بدن و مخاط دستگاه گوارش از بروز این بیماری پیشگیری می کنند .
شب یَلدا یا شب چلّه بلندترین شب سال در نیمکره شمالی زمین است. این شب به زمان بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول ماه دی (نخستین روز زمستان) اطلاق میشود. ایرانیان و بسیاری از دیگر اقوام شب یلدا را جشن میگیرند.
این شب در نیمکره شمالی با انقلاب زمستانی مصادف است و به همین دلیل از آن زمان به بعد طول روز بیشتر و طول شب کوتاهتر میشود.