رئیس مرکز تحقیقات سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مسمومیت با گاز منوکسید کربن را شایعترین نوع مسمومیت در فصل زمستان عنوان کرد .
به گزارش وب دا ، دکتر مهدی بلالی اظهار داشت : با آنکه با انجام اقدامات پیشگیرانه می توان از بروز این عارضه به راحتی جلوگیر کرد اما متاسفانه سالانه تعداد زیادی از افراد به دلیل مسمومیت با گاز منوکسید کربن دچار عوارض خفیف تا شدید می شوند که در موارد حاد با عوارض جبران ناپذیری همراه است.
استاد گروه سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه گار منوکسید کربن از سوختن ناقص مواد آلی کربن دار از حمله زغال ، هیزم ، نفت ، گاز طبیعی و گازوئیل ایجاد می شود خاطر نشان کرد : تصور عامه مردم این است که گاز طبیعی به دلیل اینکه به طور کامل می سوزد مسمومیت ایجاد نمی کند اما این گاز به دلیل مصرف اکسیژن زیاد موجود در محیط می تواند مونوکسید کربن تولید و فرد را دچار مسمومیت کند .
دکتر مهدی بلالی افزود: در بسیاری از کشورهای اروپایی نصب بخاریهای گاز سوز حتی با دودکش در اتاق خواب ممنوع است و فروش وسایل گاز سوز نیز تحت پوشش شرکتهای گاز انجام می شود .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برخی از افراد برای گرمایش محیط از وسایلی همچون بخاری های بدون دود کش ، منقل های زغالی یا گازی ، و اجاق گاز سیار استفاده می کنند خاطر نشان کرد: تمامی این وسایل برای گرمایش محیط غیر استاندارد بوده و فرد را در معرض مسومیتهای شدید که با کاهش هوشیاری ، سردرد، تهوع و فلج اندام ها قرار می دهد .
رئیس مرکز تحقیقات سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه علائم اولیه مسومیت با گاز منوکسید کزبن (سردرد و تهوع ، تب و لرز)شبیه به سرماخوردگی است خاطر نشان کرد : به پزشکان توصیه می شود در زمان ویزیت بیمار از نحوه استفاده از وسایل گاز سوز وی جویا شوند.
دکتر مهدی بلالی بروز سکته های قلبی ، آسیب به قلب و مغز و مرگ را از عوارض مسمومیت شدید با گاز منوکسید کربن عنوان کرد و خاطر نشان کرد : حتی اگر با تلاش گروههای درمانی فردی از مرگ ناشی از گاز منوکسید کربن نجات پیدا کند با عوراضی شدید مغزی ، عصبی و روانی مواجه خواهد بود .
وی استفاده از پکیج های خانگی و گرفتگی دودکش این دستگاهها را یکی دیگر از علل مسمومیت با گاز منوکسید عنوان کرد و خاطر نشان کرد : باز گذاشتن درب اتاق خواب در هنگام استراحت ، توجه به سیستم تهویه منزل و اجتناب از مسدود کردن کامل درزهای پنجره و درب ها ، کنترل مرتب سیستم خروجی گاز منوکسید و استفاده از دستگاههای گاز سوز استاندارد از جمله راهکارهای پیشگیری از مسمومیت با گاز منوکسید کربن به شمار می رود .