مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برنامههای هفته پرستار امسال از دوازدهم تا هجدهم آبان ماه و با شعار "پرستار سرمایه سلامت جامعه" اجرا میشود.
دکتر محمد صادقی در گفتگو با وب دا، ضمن عرض تبریک هفته پرستار و گرامیداشت نام و یاد شهدای پرستاری، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان یکی از دانشگاههای بزرگ کشور بوده که جامعه آماری خدماترسانش در حوزه پرستاری ۱۱ هزار نفر هستند که این افراد در بیمارستانهای دانشگاهی حوزه تحت پوشش این دانشگاه مشغول به خدمت هستند و این گروه شامل پرستاران، پرسنل اتاق عمل و هوشبری و نیروهای کمک بهیار هستند.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلات و دغدغههای پرستاران فشار کاری آنان در بیمارستانها به جهت کمبود نیروی پرستاری بوده است، ما یک شاخص کشوری داریم و بهازای هر تخت باید ۱.۸ نیرو باید باشد و بهطور مثال بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی باید ۱۸۰ پرستار و بیمارستان هزار تختخوابی باید ۱۸۰۰ پرستار داشته باشد، عددی که دانشگاه علوم پزشکی مشهد بین ۹ دهم تا یک بوده، عددی که معادل ۵۰ درصد شاخص اعلام شده بوده و همین موضوع موجب افزایش فشار کاری پرسنل حوزه پرستاری شده است.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این موضوع یک مشکل کشوری بوده و تنها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیست و مشابه این وضعیت را در تمامی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور داریم، اما با تدابیر صورت گرفته از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و حمایت معاون توسعه این دانشگاه اخذ مجوز هزار نیروی شرکتی در حوزه پرستاری را در جهت تسهیل و کاهش بار کاری همکاران این حوزه داشتیم و تاکنون برای بیش از ۸۰۰ نفر ابلاغ صادر شده و این افراد به بیمارستانها معرفی شدند.
دکتر صادقی اضافه کرد: جذب و بهکارگیری این نیروها موجب کاهش بار کاری پرسنل شاغل در بیمارستانها در حوزه پرستاری شده و در تلاش هستیم تا سایر نیروهای واجد شرایط را به سرعت جذب نماییم.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مشکل برنامه پرداخت حقوق و اضافه کار پرستاران یک موضوع دانشگاهی نیست و باید بهصورت کشوری حل شود، اما در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برنامه خوبی با حمایت ریلست این دانشگاه اجرا شد و در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۳ بابت هر یک ساعت اضافه کاری معادل ۲ ساعت اضافه کار پرداخت شد.
دکتر صادقی تصریح کرد: موضوع دیگر بحث تعرفه پرستاری بوده که تا پایان اردیبهشت ماه پرداخت شده و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص از بسیاری از دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور جلوتر بوده است.
وی تأکید کرد: ما رشد خوبی در بحث تعرفه پرستاری به نسبت سال ۱۴۰۲ داشتهایم، اما معتقدیم که متناسب با زحمات این عزیزان نیست و در تلاش هستیم تا آنگونه که شایسته است مطالبات بهحق این قشر زحمتکش را پیگیری نماییم.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: پرستاران ما در دوران جنگ تحمیلی و زمان بحران کرونا حضوری فعال داشتند و بارها ثابت کردهاند که مشکلات و کمبودها موجب کاهش کیفیت خدماترسانی آنان به بیماران نشده است.